Jofre Mateu és ja un dels pesos pesants del vestidor. Només li ha calgut un any per convertir-se en un dels veterans del Girona. L'èxode massiu que ha viscut el grup aquest mateix estiu i el fet d'haver escollit, per primera vegada en tota la seva carrera, en un dels capitans de la plantilla, omplen d'obligacions i responsabilitats un futbolista al que encara li està costant oblidar el que es va viure a Montilivi només un mes enrere. El d'Alpicat, després d'un estiu "curt" i tot just a l'inici de la pretemporada, admet que ha estat "molt dur" no només tornar a la feina, sinó veure com la majoria dels seus companys han canviat d'aires.

"Tot ha estat una mica precipitat. No feia ni dos dies que ens estàvem jugant l'ascens a Primera que tot ha tornat a començar. A tots plegats ens ha passat el mateix", admetia ahir Jofre Mateu, qui reconeixia també que, ara mateix, encara hi ha pocs efectius al vestidor quan queda menys d'un mes perquè arrenqui la Lliga. "S'ha de tenir paciència. Ara mateix som els que som i, de moment, anirem empenyent", afegia.

Si bé d'altres companys ja han canviat el xip, a Jofre encara li està costant això de passar pàgina i esborrar el que tant ell com la resta de la plantilla van viure el curs passat. "Quin remei, no queda altra opció que aparcar-ho tot plegat. Ara és l'hora de preparar-nos per agafar la forma, de treballar dur. Ens està costant una mica els primers dies, perquè no teníem la sensació d'haver descansat prou. De mica en mica, però, hem anat agafant la rutina", va valorar el futbolista.

A títol personal, el lleidatà es pren aquest segon curs seguit a Montilivi amb "més responsabilitat" que no pas l'anterior, quan tot just va arribar al club procedent del Valladolid. "El grup necessitarà de gent que serveixi d'enllaç amb els nous perquè s'acoblin", es justificava. A més, apuntava al fet d'haver estat escollit com un dels quatre capitans de l'equip, felicitant-se i mostrant-se orgullós per aquest rol inèdit en la seva carrera. "Estic encantat d'aportar tot el que pugui. Ha arribat el moment de ser més responsable", deia. I completava: "Portar un any aquí em dóna més confiança davant de moltes coses. Conec una mica més el club i sé com funciona tot plegat".

Richy i Chus no s'entrenen

La primera plantilla blanc-i-vermella va exercitar-se de nou ahir a les instal·lacions de Montilivi. A diferència dels altres dies, la jornada de treball va constar només d'una sessió, celebrada al matí. En ella, el preparador Ricardo Rodríguez no va poder comptar amb la presència de Ricy Álvarez, malalt, com tampoc del també central Chus Herrero, que arrossega unes molèsties que el van fer treballar a part.