El Palau Sant Jordi va viure ahir un dejà vu. Una vegada més, les nedadores russes van penjar-se l'or, aquest cop en la prova de duet lliure de natació sincronitzada. Però, de nou, la catalana Ona Carbonell i la balear Marga Crespí van signar una excel·lent actuació que, tot i no poder superar les nedadores xineses, va permetre a Espanya guanyar un nou metall de bronze.

Rússia, la Xina i l'equip espanyol van tornar a ocupar les posicions del podi, en l'ordre ja habitual, aquesta vegada en la modalitat de duel lliure, on les "Svetlanas" van tornar a demostrar la seva supremacia en aquest esport signant una puntuació inassumible per a la resta (97,680 punts), però on també Carbonell i Crespí van estar a només unes dècimes de fer-se amb la plata, propietat de les xineses.

El tango del duet espanyol va fer embogir el Palau Sant Jordi, però no va ser suficient perquè el jurat, que va sortir fortament escridassat pel públic a l'abandonar la piscina, alterés l'ordre que s'havia establert durant la disputa de la classificació preliminar.

Amb tot plegat, Espanya va acostar-se més que mai a la Xina en el que portem de Mundial; va ser l'equip que més han millorat la nota respecte a la prèvia d'ara fa dos dies (llavors van obtenir una puntuació de 94,990) i a punt van estar de fer-se amb el segon calaix del podi a les bessones Tingting Jiang i Wenwen Jiang, que van sumar una puntuació final de 95,350 punts.

Amb aquesta ja en són cinc les medalles que la delegació espanyola ha aconseguit en els Mundials de Natació que se celebren a Barcelona. L'equip s'ha apuntat una plata i quatre bronzes. Sense les xineses donant guerra en les categories de combo i lliure per equips, Espanya té gairebé assegurades dues plates més per intentar completar l'objectiu que s'havien marcat abans de començar la competició: aconseguir un botí de set metalls per primer cop en la seva història.

La jove Si Yajie guanya l'or

La jornada d'ahir va deixar com a protagonista la jove saltadora xinesa Si Yajie, qui va penjar-se la medalla d'or en la modalitat de plataforma de 10 metres en batre, contra pronòstic, la seva compatriota Chen Roulin, vigent campiona olímpica i mundial. Amb només 15 anys, Si Yajie va emportar-se la millor puntuació gràcies a un doble mortal i mig cap enrere amb tirabuixó i mig que va dur a terme en l'últim salt.