La família de l'alpinista gironí Xevi Gómez, desaparegut a la serralada de l'Himàlaia al costat d'altres dos companys, ha agraït avui la labor de l'equip de rescat, després que els tres muntanyencs hagin estat donats per morts.

En un comunicat difós per l'Ajuntament de Sarrià de Ter, els familiars destaquen les "mostres d'ajuda i afecte" que han rebut als últims dies i que encara se succeeixen, així com el tracte "respectuós" dels mitjans de comunicació que han seguit els esdeveniments.

El comunicat confirma que, "segons les últimes informacions arribades directament des del camp base, els helicòpters que han sobrevolat aquest matí el Gasherbrum I ja han tornat a la base sense que hagin albirat als tres alpinistes".

"Al mateix temps, els equips que han ascendit, també a la recerca de Xevi Gómez, Álvaro Paredes i Abel Alonso, han tornat al camp base", afegeix la nota, que lamenta comunicar "que les tasques de recerca han finalitzat oficialment".

La família, a través de l'Ajuntament de Sarrià de Ter, demana "el màxim respecte" a la seva intimitat en aquests moments "tan difícils" i anuncia un pròxim comunicat en cas que es produeixi "un canvi significatiu en les pròximes hores".

L'alpinista sarrianenc formava part del Grup de Muntanya de Sarrià de Ter, que ja va informar recentment de la falta de notícies sobre el company desaparegut a l'Himàlaia.