L'esperat debut del Bordils a la Divisió d'Honor Plata ja té data. Els verd-i-blancs disputaran el primer partit dels seva història a la segona categoria de l'handbol estatal el 15 de setembre. El rival, a dia d'avui, encara és una incògnita. Si bé és cert que el calendari assenyala l'històric Bidasoa-Irun com el primer contrincant dels verd-i-blancs, el conjunt basc encara té possibilitats de competir a la Lliga Asobal. De fet, la Lliga ahir al vespre li va oferir un lloc a la màxima categoria després que l'Academia Octavio de Vigo, que l'any passat va baixar, no pogués assumir -per problemes econòmics- la plaça del desaparegut Atletètic de Madrid. El Palma del Río tampoc l'havia pogut acceptar i ara la directiva del Bidasoa té de límit fins al 31 d'aquest mes per fer-ho o no.

Sigui quin sigui el rival, el que és segur és que serà "de nivell Asobal". Així ho considera l'entrenador del Bordils, Pau Campos, un dels responsables que el conjunt gironí representi un poble de ?menys de 2.000 habitants entre grans equips de l'handbol estatal. "Debutem a fora contra un equip molt fort, sigui quin sigui dels dos", valorava ahir. "Encarem el primer partit tranquils, sense cap mena de pressió", va afirmar.

El que el tècnic no volia veure ni en pintura era "un rival directe". "Volíem evitar com fos debutar amb algun dels equips amb els que ens jugarem el descens", va confessar. Un d'aquests rivals que lluitaran per la salvació podria ser el Chapela, el primer conjunt que visitarà el Pavelló verd-i-blanc. Per a Campos aquest serà "un partit importantíssim, on comença veritablement la nostra lliga".

El de la Bisbal d'Empordà vol que el Pavelló sigui "un autèntic fortí", perquè pressuposa que la clau de volta per caminar cap a la permanència passarà per "ser forts a casa perquè a fora serà complicat". El Bordils serà dels únics equips totalment amateurs de la categoria. Els desplaçaments, majoritàriament per carretera, seran "autèntiques pallisses, arribarem potser dues hores abans del partit i tornarem a pujar al bus un cop acabat".

Una de les grans pors de Pau Campos és que els altres equips totalment amateurs seran "l'Ereintza, el Zarautz i potser el Barakaldo". Tres bascos "que es protegiran entre ells. Em fa una por terrible". "Serem els nous i potser l'arbitratge no ens serà gaire favorable", va voler afegir. Per tots aquests factors espera "guanyar el màxim nombre de partits a casa". Del que està segur és del gran ambient que es respirarà cada 15 dies al pavelló Verd-i-blanc. Hi posaria les dues mans al foc. Té motius per fer-ho: "Estarà ple cada partit. El poble està bolcat, tothom està esperant que comenci la Lliga. Estem en una situació que en la vida ens hauríem plantejat".

El 12 d'agost torna la feina

Pel que fa a la plantilla, el club no ha fet ni un sol fitxatge, ni ha donat cap baixa als membres que formaven part del gloriós equip que va fer història. "Som un equip amateur", recorda i reitera Campos. "Com a molt, incorporarem algun jugador del filial".

Tot i que els entrenaments no començaran oficialment fins al 12 d'agost, "els jugadors ja fa un parell o tres de setmanes que s'entrenen de form individual. Estan motivadíssims, molt il·lusionats, com si fossin juvenils". El preparador físic Xavier Salvador és la gran incorporació al cos tècnic i els ha elaborat tot un pla d'entrenaments per anar posant-se a to per arribar en condicions a la primera sessió conjunta. El primer rival serà el 15 d'agost, tres dies després de donar el tret de sortida a la pretemporada. El rival, immillorable: el FC Barcelona, en competició, la semifinal de la Copa Catalunya. Un precedent que ja va donar-se l'any passat al Pavelló. "Un partit per gaudir, per jugar contra els teus ídols", conclou Campos.