Lewis Hamilton (Mercedes) es troba d'allò més cómode a Hongria; el pilot de Mercedes buscarà aquest migdia la seva quarta victòria en set anys al traçat d'Hungaroring, on arrencarà des de la pole al costat de l'alemany Sebastian Vettel (Red Bull), líder del Mundial amb 34 punts més que l'asturià Fernando Alonso (Ferrari), que arrencarà cinquè. Hamilton, de 28 anys, campió del món el curs 2008, va signar la trentena poleposition de la seva carrera i tindrà l'oportunitat d'igualar la plusmarca de victòries a Hongria que manté l'alemany Michael Schumacher, l'"home rècord" de la Fórmula 1, en una carrera que es preveu especialment calorosa i en la qual el comportament dels pneumàtics jugarà un paper molt destacat.

El pilot anglès, fins a l'any passat a McLaren, també intentarà estrenar-se amb l'equip Mercedes, que va situar al seu altre pilot, l'alemany Nico Rosberg, guanyador aquest any a Mònaco i a ?Silverstone, en el quart lloc de graella. El gran rival de Hamilton serà Vettel, que després de dominar divendres la jornada d'entrenaments lliures semblava que tenia gairebé assegurada la seva quarantena pole fins que el britànic li va prendre en l'últim sospir de la Q3. El britànic va completar els 4.381 metres del circuit hongarès en un minut, 19 segons i 388 mil·lèsimes, 38 menys que el tricampió més jove de la història, que enguany ja suma quarta victòries (Alemanya, Malàisia, Barhain i Canadà).

Vettel domina el campionat amb 157 punts, 34 més que Alonso, qui té l'objectiu d'acostar-se a l'alemany en el circuit on va assolir la primera de les 32 victòries que figueren al seu palmarès. La sortida serà vital en un circuit on els avançaments són molt complicats i on Alonso, va assegurar que el seu cinquè lloc a la graella era un resultat "miraculós", en comparació del desè de Silverstone i el vuitè de Nürburgring. Romain Grosjean (Lotus), tercer en aquest escenari el curs passat arrencarà des d'aquesta mateixa posició; dos llocs per davant del seu company d'equip, el finlandès Kimi Raikkonen.

Qui va tenir més maldecaps en la sessió de qualificació d'Hongria va ser l'australià Mark Webber. El de Red Bull va tenir problemes mecànics en la caixa de canvis i en el sistema KERS del seu monoplaça durant la Q1 i la Q2, que es van agreujar en la tercera eliminatòria on ni tant sols va poder participar. "Aquest monoplaça és un constant dolor al cul", va dir després el pilot de Red Bull, visiblement molest per la poca fiabilitat del seu cotxe. El mes passat, Webber va revelar que es retiraria un cop acabi la temporada i ahir, l'equip que presideix Dietrich Mateschitz, va anunciar que donarà a conèixer el nom del seu substitut quan acabi aquest Gran Premi d'Hongria.