La selecció espanyola de waterpolo, equip que capitaneja l'olotina Jennifer Pareja, va escombrar ahir sense miraments la dèbil Nova Zelanda en els vuitens de final dels Mundials de Natació que se celebren a Barcelona, aconseguint així el bitllet per als quarts, el seu sostre històric en aquesta competició. L'equip de Miki Oca no va trobar oposició en un partit sense massa història que va finiquitar amb un marcador d'allò més ampli (18-6) i amb Pareja com a màxima anotadora del matx.

El màxim avantatge d'Espanya va assolir els set gols en un parell d'ocasions (9-2 i 11-4) fins que en l'últim quart l'equip local va decidir accelerar una mica més les seves accions, pel que l'avantatge va disparar-se en el marcador. Un parcial final de 6-1 va concretar el 18-6 en una cita en la qual Jennifer Pareja, amb cinc gols, va ser la jugadora més encertada de cares a la porteria rival, mentre que Roser Tarragó i Laura López, amb quatre i tres dianes, respectivament, també van estar a un molt bon nivell.

El rival de les espanyoles als quarts de final, partit que tindrà lloc demà, seran els Estats Units. El conjunt nord-americà també va solventar el seu passi a la següent ronda amb una àmplia golejada contra el Brasil (14-3).

Cau una nova medalla

L'equip espanyol de natació sincronitzada va tancar la seva participació als Mundials de Barcelona amb una nova medalla al seu favor. En la prova de combo, el combinat nacional va aconseguir el setè metall (3 d'argent i 4 de bronze) d'aquest campionat, tot un èxit històric, en penjar-se la plata. Una vegada més, Rússia va aconseguir l'or, aconseguint el ple en totes les proves, mentre que el tercer calaix del podi va ser per a la selecció d'Ucraïna.