Les sensacions no eren equivocades. Àngel Mullera aterrava al Campionat d'Espanya d'Atletisme que ahir va acabar a Alcobendas carregat de bons presagis i confiat del seu bon estat de forma. I el resultat no el va defraudar, el selvatà es va adjudicar amb molta autoritat la prova dels 3.000 metres obstacles per davant del lleonès Roberto Alaiz i de l'andalús Sebastian Martos per revalidar la medalla d'or que ja s'havia penjat en l'edició del curs passat. A més, el del Lloret la Selva, va assegurar-se un lloc per al Mundial que es disputarà a Moscou del 10 al 18 del proper mes d'agost.

Mullera es va mantenir a l'expectativa durant els primers 1.500 metres i aleshores va passar a l'acció per liderar el grup. El seu ritme de seguida va permetre despenjar al gruix del grup mentre Alaiz i Martos el marcaven de ben a prop. Al començament de l'última volta, l'andalús ja havia perdut totes les opcions de victòria mentre que Alaiz va resistir gairebé fins a l'esprint final, on Mullera va arrodonir una cronometrada de 8:29.61 (dos segons més ràpid que l'any passat) pel 8:30.69 d'Alaiz i el 8:35.36 de Martos.

"Era favorit, però era conscient que estar al capdamunt del podi no seria gens fàcil. L'objectiu, però, era guanyar i al final ho he aconseguit en una prova d'allò més disputada", va declarar el gironí només acabar-se la cursa.

Bronze per a Tamara del Río

Objectiu complert per a Tamara del Río (AA Costa Brava); l'heptatleta palamosina va assolir la medalla de bronze després de les dues grans favorites, Estefania Estrella Fortés i Laura Ginés. Malgrat que la gironina no va superar la seva millor marca personal -era de 5.084 punts i ahir es va quedar en 5053- sí que va acomplir les seves espectatives d'acabar en el tercer lloc final. Ahir, Del Río va brillar especialment en el salt de longitud, on va aconseguir la primera posició, però en cap moment va poder competir per atrapar les dues primeres classificades, que van acabar amb 5.340 i 5.261 punts, respectivament.

En la final dels 1.500 metres, el palamosí Adel Mechaal (AA Palamós) va quedar-se a un pas del podi estatal. El vigent campió de Catalunya dels 3.000 metres en pista coberta va acabar en la quarta posició de la final (3:48.37), per darrere de José Manuel Bustos (3:47.11), Arturo Casado (3:47.49) i Víctor José Corrales (3:47.49).

La banyolina Esther Guerrero (FC Barcelona) va acabar en la cinquena posició de la final dels 800 metres amb una cronometrada de 2:10.67; a més d'un segon i mig del podi, que van ocupar Adriana Cagigas (2:08.75), Khadija Rahmouni (2:08.85) i Elian Periz (2:09.01). Finalment, Èlia Vallès (AA Palamós) va ocupar la vuitena posició en la prova dels 400 metres tanques en acabar la final en últim lloc (1:04.14).