Gerard Bordas jugarà aquesta temporada al Girona. El seu retorn a Montilivi és pràcticament un fet i només queden polir alguns serrells perquè el club anunciï l'arribada del davanter català. No és cap secret que el secretari tècnic Sergi Raset negocia per incorporar l'atacant, que ja va vestir els colors blanc-i-vermells durant la segona part de l'últim curs. El club, en boca del president Joaquim Boadas, com també l'entrenador Ricardo Rodríguez, han admès que Bordas és un futbolista que entra en els seus plans i que els agradaria que formés part del vestidor. Per acabar-ho de confirmar, Diari de Girona va parlar ahir amb el mateix jugador, qui en cap moment va amagar la seva il·lusió per tornar a Girona, admetent també que les negociacions són molt a prop d'arribar a bon port.

El Girona vol Gerard Bordas. I el Vila-real, l'actual club del manresà, no planteja la seva planificació esportiva amb el futbolista entre la seva plantilla. Què vol el jugador? Ben fàcil. Tornar a Montilivi. Tornar ben a prop de casa i, sobretot, reviure aquelles sensacions que durant els darrers mesos l'han fet fregar amb la punta dels dits la Primera Divisió. L'acord amb el davanter és total i l'últim pas que cal resoldre abans de presentar-lo de manera oficial és que Bordas pugui resoldre la seva situació amb el club de la Plana. El curs passat va arribar a Montilivi en condició de cedit, però la intenció d'enguany és que el del Bages sigui, a tots els efectes, jugador del Girona. Per això, cal que rescindeixi amb el Vila-real, quelcom que es podria produir en les properes hores.

"L'interès del Girona és un fet i tot plegat està molt avançat. No està tancat, però sóc molt optimista i m'ensumo que en hores o potser en pocs dies això estarà resolt", admet el futbolista, conscient que, sense opcions al Vila-real, el millor que pot fer és buscar-se la vida lluny del Madrigal. "Per a mi, el millor és marxar. M'han deixat ben clar que no compten amb mi i, com que encara tinc contracte, el que he de fer és rescindir-lo. No crec que hi hagi cap problema perquè des del club no m'estan posant gaires impediments. El que passa és que, com se sap, són tràmits que no es fan d'un moment per un altre. Però sóc molt optimista", s'explica.

Sense lloc a Vila-real, Gerard Bordas té molt clar que el seu destí ha de ser el Girona. "Des del primer dia he dit que aquesta és la meva primera opció", assegura. De motius que així ho justifiquen, en té un bon grapat. "He estat sis mesos a Montilivi, però durant aquest temps he viscut moltes coses positives. M'han tractat de meravella, m'hi he sentit molt bé. A més, tinc la família més a prop que mai. La veritat, hi ha molts factors que converteixen aquesta en la millor opció", enumera.

No està fet, però Bordas ja pensa en clau blanc-i-vermella, fins al punt d'admetre que per a ell ho és "tot" poder ser de nou a Girona, on hi ha viscut "grans experiències" i on espera repetir-hi un gran curs com ho ha estat l'anterior. "La gesta que va fer aquest equip la passada temporada va ser molt gran i sóc conscient que és difícil emular-ho i sobretot superar-ho. Però aquesta és la intenció. Intentar signar un gran any novament", apunta.

Gerard Bordas va arribar cedit a Montilivi el passat mes de gener procedent del Vila-real. Durant mig any, el davanter manresà va disputar 15 partits, 8 dels quals com a titular, i va marcar 3 gols. Un d'ells, segurament el més recordat, va ser el que va permetre als gironins rubricar l'espectacular remuntada contra l'Alcorcón en un partit que va desfermar la bogeria entre l'afició blanc-i-vermella (3-2).

Amb el seu retorn, Ricardo Rodríguez veurà satisfet un dels seus desitjos. No només tindrà a la seva disposició una de les primeres opcions de la llista de reforços, sinó que també apuntalarà una de les posicions més febles de la plantilla. El club, però, seguirà rastrejant el mercat a la caça d'un altre davanter. Bordas, per tant, serà el sisè fitxatge de l'estiu, després de les incorporacions de Matamala, ?Chando, Timor, Ivan López i Palatsí.