El retorn del brasiler Neymar, el fitxatge estrella d'aquest estiu a Can Barça, així com també dels internacionals espanyols que van disputar la Copa Confederacions el passat mes de juny, marcaran la primera jornada d'entrenaments amb la plantilla al complet de l'equip blaugrana. Una sessió a la qual també hi serà present el migcampista Cesc Fàbregas, un futbolista que podria haver acceptat una suculenta oferta del Manchester United, segons publicava la premsa britànica en els exemplars d'ahir.

Neymar va arribar a primera hora d'ahir diumenge a la Ciutat Comtal i ràpidament va traslladar-se a la seva casa nova, ubicada en la part alta de Barcelona, a escassa distància del Camp Nou. El domicili del futbolista ha estat preparat per la mare del mateix Neymar, Nadine, així com també per la seva germana Rafaella. Des d'allà, el brasiler es dirigirà cap a la ciutat esportiva Joan Gamper, on ha estat citat per a les 9 d'aquest matí, juntament amb el seu compatriota Dani Alves. Tots dos jugadors se sotmetran a una sèrie de proves mèdiques i no serà fins a la tarda que prendrà contacte amb la resta companys de vestidor.

Tot plegat, en el primer entrenament de la pretemporada en el qual el Barça comptarà amb tota la plantilla al complet. Serà una sessió que estarà oberta als mitjans durant el primer quart d'hora i que serà dirigida per Gerardo Martino, el nou entrenador barcelonista.

Neymar i Alves no seran les úniques cares noves, ja que també estan convocats, un cop passades les seves vacances, els internacionals espanyols que el mes passat van disputar la Copa Confederacions al Brasil. Es tracta de Víctor Valdés, Gerard Piqué, Jordi Alba, Sergio Busquets, Xavi Hernández, Andrés Iniesta, Pedro Rodríguez i Cesc Fàbregas.

Aquest últim és el màxim protagonista de l'actualitat blaugrana, sobretot pel que fa la prema britànica, després que el rotatiu Sunday Express es fes eco ahir d'una presumpta "reunió secreta" del representant del jugador nascut a Arenys de Mar, Darren Dein, amb la cúpula del Manchester United. L'interès del nou entrenador de l'equip d'Old Trafford, David Moyes, s'ha reflectit en un parell d'ofertes realitzades al Barça pel seu migcampista; l'última d'elles ascendia al voltant dels 40 milions d'euros.

Sense cap intenció de vendre Cesc Fàbregas, el club català ha enviat una carta al United per informar que ha declarat intransferible el seu jugador, un concepte utilitzat pel nou entrenador, Tata Martino i també pel vicepresident esportiu de l'entitat, Josep Maria Bartomeu.

No obstant això, la informació publicada a Anglaterra assegura que Dein hauria comunicat al director executiu de l'United, Ed Woodward, que existeix el desig del jugador de tornar a la Premier League, competició en la qual el futbolista té molt més prestigi que a Espanya. Segons la mateixa informació, Moyes hauria garantit a Cesc Fàbregas la titularitat absoluta, així com el doble del que cobra al Barcelona.

Aquesta tarda, el migcampista està convocat amb la resta de l'equip i s'espera que pugui realitzar alguna declaració pública, després que no s'hagi pronunciat sobre tot aquest tema durant tot el període estival.

Mentrestant, l'equip de Gerardo Martino s'entrenarà aquesta tarda i demà es desplaçarà fins a Gdansk per mesurar-se al Lechia en el tercer amistós de la temporada, un partit en el qual encara no participaran els internacionals acabats d'incorporar.