El tennista olotí Tommy Robredo va enlairar el seu dotzè Trofeu de l'ATP després d'escombrar en la final de l'Open de Croàcia l'italià Fabio Fognini en menys d'una hora. El d'ahir és el segon títol de l'any del gironí, de 31 anys, ja que el passat mes d'abril va aturar una mala ratxa de més d'un any sense cap trofeu amb el guardó el Torneig Hassan II de Casablanca, al Marroc.

El gironí tenia un repte d'allò més complicat en la final d'Umag, ja que el seu rival, de 26 anys, arribava amb una ratxa triomfal de tretze victòries consecutius que li van permetre dominar els tornejos alemanys de Stuttgart i Hamburg, els seus dos primers títols ATP. Divendres l'italià ja va estar a punt de quedar-se fora de la final, però va salvar tres boles de partit per després eliminar el francès Gael Monfils. Però davant l'olotí, Fognini no va tenir cap oportunitat. Robredo també es troba en estat de gràcia i va lluir-se amb un tennis molt superior que li va permetre endur-se la primera mànega sense cedir ni un sol joc. A l'inici del segon set l'italià va semblar reaccionar, però de seguida Robredo el va tornar a posar contra les cordes per aixecar el trofeu croat després de menys d'una hora de partit.

Abans de començar el torneig croat, Robredo ocupava el 28è lloc del rànquing mundial i el seu triomf li permetrà situar-se avui entre els 25 primers.