El migcampista del Barcelona Xavi Hernández va desfer-se ahir en elogis cap al nou tècnic blaugrana, Gerardo Tata Martino, de qui va destacar que, en només dos dies d'entrenaments, ja està aportant noves variants tàctiques a l'equip.

"El Tata és una persona seriosa, humil, treballadora i amb caràcter guanyador. És molt dialogant i vol consensuar-ho tot. Ens està aportant molt dinamisme i ja estem treballant moltes variants tàctiques. Intentarem adaptar-nos ràpidament a ell i que ell s'adapti ràpidament al club", va manifestar.

Xavi sap que Martino arriba per substituir Tito Vilanova, que ha decidit centrar-se en la recuperació del càncer que pateix des de fa any i mig, i que això fa que la transició a la banqueta no s'hagi produït de forma natural. "Són circumstàncies tristes. La recaiguda de Tito és una de les pitjors notícies de la nostra carrera i a causa d'això ha canviat l'entrenador, però intentarem sobreposar-nos a aquest cop tan dur que ha patit el vestidor", va indicar.

El Barcelona 2013-14 arrencarà sense Thiago Alcántara, però amb Neymar da Silva. El de Terrassa està convençut que el punta brasiler s'entendrà a la perfecció amb Leo Messi. "Els grans jugadors es fan millors l'un a l'altre. Estic convençut que Neymar serà millor al costat de Messi i Messi millor al costat de Neymar. Intentarem que s'adapti, que sigui feliç i que doni el rendiment que ha donat al Brasil", va comentar.

Preguntat per l'interès del Manchester United per fitxar Cesc Fàbregas, Xavi va mostrar-se més aviat escèptic. Per ell no són més que "suposicions" i veu Cesc "tranquil, motivat i treballant al límit" per triomfar aquesta temporada al Barça. Finalment, va parlar de l'etern rival: "No he vist res del Reial Madrid aquesta pretemporada. Sé que s'ha reforçat bé, amb tres nois joves de la sub-21 (Isco, Illarramendi i Carvajal) i que serà igual de competitiu que sempre. Que si Bale val tant com demanen? No ho sé, la veritat és que no li he vist jugar un partit sencer", va dir.