Les imatges de la vibrant jornada d'ahir a l'estadi luzhniki.Àngel Mullera, durant la final dels 3.000 obstacles.Kemboi va penjar-se l'or mentre que el lloretenc va conformar-se amb l'onzè lloc. Bondarenko, campió del món de salt d'alçada, va estar a punt de superar el rècord del món.

El somni d'Àngel Mullera, acabar la final dels 3.000 metres obstacles del Mundial entre els vuit primers classificats, haurà d'esperar. I no serà perquè ahir no ho va intentar sota l'atenta mirada de les graderies de l'estadi Luzhniki de Moscou, però el lloretenc poc hi va poder fer amb el ritme infernal que des del primer segon van imposar els corredors kenyans. La victòria era una utopia, per la qual cosa l'onzè lloc final, encara que no sigui el que realment desitjava, deixa satisfet un Mullera que ahir va tastar en primera persona el "premi" que li va suposar competir en una final Mundial. Per davant el gironí, Ezekiel Kemboi va emportar-se la victòria gràcies a una gran última volta que va permetre a l'africà no trobar oposició entre els seus rivals.

Mullera no va poder. Ho va intentar, però a les primeres voltes ja va veure que el ritme del cap de cursa era impossible d'aguantar. Després de dos quilòmetres va ser conscient que la seva batalla era una altra i, després d'aguantar els estira-i-arronsa de la seva zona, va signar un onzè lloc final amb una marca de 8:20.93.

El lloretenc va quedar massa lluny d'Ezekiel Kemboi, qui ahir es coronava per tercera vegada consecutiva com a campió mundial de l'especialitat, amb un temps de 8:06.01, lluny de la seva millor marca de l'any (7:59.03) aconseguida a París.

Kemboi, resguardat durant bona part de la cursa, va aparèixer en els 200 metres finals i el seu ritme va ser letal per a Kipruto, que havia marcat el tempo de la cursa durant una bona estona. L'africà va penjar-se la plata (8:06.37), mentre que la tercera posició va ser per al francès Mahiedini Mekhissi-Benabbad, campió d'Europa, amb un temps de 8:07.86.

Bondarenko frega la gesta

Un dels altres noms propis de la jornada d'ahir va ser el de l'ucraïnès Bohdan Bondarenko. El saltador va apuntar-se el títol mundial en el salt d'alçada amb una impressionant marca de 2,41 en una final amb els medallistes per sobre dels 2,38. Fins i tot, va arribar a posar en perill el vell rècord mundial del cubà Javier Sotomayor. Amb el llistó als 2,46, un centímetre per sobre de la plusmarca, Bondarenko, en el seu segon intent, va estar a punt de passar a la història.

El qatarí Mutaz Essa Barashim va emportar-se la medalla de plata amb una marca de 2,38, mentre que el canadenc Derek Drouin, amb la mateixa alçada, va fer-se amb el bronze i un rècord nacional només un any després d'aconseguir també el bronze olímpic.