Sorpresa negativa a Fontajau. Mentre l'entorn de Lliga Femenina es dedicava a col·locar l'Uni Girona com l'únic gran candidat a plantar cara als dos grans, fins i tot alguns com Andreu Bou (tècnic del Cadí) el situaven al mateix nivell del Rivas, el Conquero va arribar ahir a Fontajau per enterrar l'eufòria generada pel títol de la Lliga Catalana i les expectatives al voltant de la nova incorporació de Chardé Houston (58-61). "Hem de ser més res realistes. No som el tercer tan diferents de la resta d'equip de la lliga a partir del tercer", va dir Anna Caula que, després del partit, va admetre que "Estem molt ben acostumats i perdre ens ve de molt nou i no agrada".

A Lliga Femenina tothom és professional i, si et distreus, molts equips et poden clavar un parcial de 0-14 i posar-se dinou punts a sobre en el marcador com li va passar ahir a l'Uni en el segon quart (10-29). El guió havia estat molt senzill. Les andaluses, poc talentoses però amb molt físic, van començar el partit entrant moltes pilotes interiors a Lima i Bogoje. L'Uni va saber ajustar - tot i ser penalitzat amb moltes faltes de Dowe, Freixanet i Houston -, però després el Conquero va encadenar quatre encerts des de la línia de tres punts per posar aquests dinou punts de diferència en el marcador.

Al descans ja només perdia per cinc punts (30-35) amb Noemí Jordana afegint-se a Houston en la producció ofensiva. Defensant millor l'Uni s'anava acostant, però, massa desencertat en el tir exterior (al final 3/21 en triples), mai no va poder acabar d'igualar el partit. Quan s'acostava molt, com en un 36-38 després d'un bàsquet de Smith, el Conquero tornava a marxar. A falta de menys de tres minuts per al final, Caula tornava a posar Houston a la pista amb quatre faltes buscant el moment d'acabar de capgirar el partit. L'Uni es va posar a només tres punts 48-51, però un triple de Lucia Pablos al final d'una llarga possessió ben defensada per l'Uni va acabar sent el cop de gràcia. El Conquero tornava a marxar per sis punts i els intents finals de remuntar portant el Conquero a la línia de tirs lliures no van donar cap resultat.