el clàssic, en imatgesNi Messi ni Cristiano Ronaldo van brillar al matx d'ahir.El gal·lès Gareth Bale, a la imatge amb Piqué, va passar desapercebut durant els minuts que va estar sobre el terreny de joc.

El xilè Alexis Sánchez, en el moment de picar la pilota per fer la vaselina que va suposar el 2-0.

L'entrenador del Barcelona, Gerardo Martino, va admetre, després de la victòria davant el Reial Madrid (2-1), que el seu equip va anar "de més a menys" i que, en la segona meitat, el seu rival va dur la iniciativa del partit, un fet que va incomodar els seus jugadors. "A la primear part hem estat reconeixibles. I quan al segon temps he vist que tenia un to dubtós, quant al resultat, hem fet els canvis que hem pensat per controlar el partit", va assenyalar en la roda de premsa posterior al partit disputat ahir al Camp Nou.

El tècnic argentí no va voler valorar l'actuació del col·legiat Undiano Mallenco -criticat pel seu col·lega Carlo Ancelotti- i va felicitar els seus jugadors pels bons primers 45 minuts. "Nosaltres hem fet un gran desgast en el primer temps. I quan el Madrid ha tingut la iniciativa hem jugat sense la pilota i notat el desgast", va afegir. Sobre la substitució d'Iniesta per Song, Martino va reconèixer que va ser un canvi defensiu perquè el que volia era "guanyar el partit" en un moment en el qual l'equip estava "decaigut". "Estàvem massa enrere donant-li la iniciativa al Madrid. Amb els canvis hem tornat a recuperar el control, encara que hem seguit massa enrere", va valorart Martino, que, com ja va reconèixer en la prèvia, considera que la victòria en el clàssic pot tenir rellevància a nivell "anímic".

D'una altra banda, va elogiar el partit de Neymar -autor del primer gol-, si bé va considerar que el d'ahir no va ser el millor partit del brasiler des que va arribar al Barcelona. "Ha jugat partits millors, però la transcendència del gol eleva la seva valoració", va instar. Sobre Alexis -autor de la segona diana-, Martino va felicitar-lo pel seu gol "decisiu" i la temporada "excel·lent" que, segons la seva opinió, està fent.

Finalment, Martino no li va voler donar importància a la bona arrencada d'inici del seu equip i es va mostrar autocrític amb la seva feina, en afirmar que encara es pot jugar millor. "La meva incidència a l'equip segueix sent mínima. Encara els he de conèixer més. He de fer una anàlisi dels rivals més adequats. És bo matemàticament, ha estat bo futbolísticament en la majoria de partits, però encara es pot millorar molt", va concloure.

De la seva banda el director esportiu blaugrana, Andoni Zubizarreta, va afirmar que el davanter argentí Leo Messi "és terrenal i cal donar-li temps", i sobre els sis punts de distància amb l'equip de Carlo Ancelotti va dir que "no són definitius". "Messi ve d'una lesió i cal donar-li temps, és terrenal", va dir del futbolista blaugrana, que ahir va quedar-se sense marcar i no va estar al mateix nivell que en els darrers clàssics dels últims anys.