Un clàssic, passi el que passi, mai està exempt de polèmica. Mai. Amb raó o sense. Ahir no en va ser una excepció i van ser els madridistes els que van acabar disconformes amb l'actuació del navarrès Undiano Mallenco, l'àrbitre del partit. Dues accions a l'àrea de Víctor Valdés, una a cada meitat, van ser reclamades com a penal, encenent les ires del conjunt blanc, que va marxar enfadat del Camp Nou, convençut que mereixia un resultat millor que no pas la derrota.

La primera jugada polèmica de la tarda va arribar al llindar del descans. Una internada per la banda esquerra del conjunt de Carlo Ancelotti va acabar amb una centrada a l'interior de la petita que Sami Khedira, davant la indecisió de Gerard Piqué, va poder rematar. El seu xut va impactar amb el cos de Valdés i el refús va picar amb el braç d'Adriano Correia. Khedira no ho va dubtar i en el moment que Valdés es feia amb l'esfèrica, va demanar penal, entenent que Adriano havia facilitat la feina al seu porter de manera intencionada.

Però l'acció que més polseguera va aixecar va tenir lloc al segon acte, quan el marcador encara reflectia un avantatge mínim favorable als barcelonistes (1-0). El portuguès Cristiano Ronaldo, que feia pocs minuts que havia fallat una bona ocasió davant Víctor Valdés, va intentar atrapar una pilotada llarga a l'espai amb velocitat. No ho va poder fer i va acabar per terra després d'impactar amb Javier Mascherano. Undiano Mallenco tampoc va xiular i el portuguès, totalment incrèdul davant la decisió de l'àrbitre, va esclatar.

Just després del gol d'Alexis, Ronaldo encara recordava aquesta mateixa acció al col·legiat quan el seu equip havia de sacar de centre. Les reiterades protestes del lusità van empitjorar encara més les coses per als seus interessos, ja que Undiano, cansat de tantes queixes, va decidir mostrar la targeta groga al jugador de l'equip madridista.