Alex Márquez (Estrella Galicia 0'0) s'ha adjudicat la seva primera victòria en la categoria de Moto3 ™ a imposar-se en la recta de meta a Maverick Viñales (Team Calvo) el dia que els dos principals candidats al títol, Salom i Rins, s'han caigut i no han puntuat. Després del segon lloc d'avui i de les caigudes dels dos aspirants al mundial, el rosinc Viñales serà campió del món de Moto3 si guanya el Gran Premi de València, l'últim de l'any.

Alex Márquez ha conquistat la seva primera victòria en el Campionat del Món en una carrera plena de sorpreses i girs dramàtics que ha deixat la resolució del campionat del món per a l'última carrera del curs, a València.

El menor dels germans Márquez, de 17 anys, s'ha imposat a Maverick Viñales en un pols final que s'ha resolt a la línia de meta per 27 mil·lèsimes de segon.

La prova ha començat amb una caiguda molt primerenca, en els primers instants, protagonitzada per Zulfahmi Khairuddin (Red Bull KTM Ajo) i amb un dramàtic gir de guió per a Luís Salom, que s'ha vist arrossegat a terra per un error d'Isaac Viñales. El líder del campionat, que tenia opcions de proclamar-se campió del món en aquesta prova, ha pogut tornar a la pista, a la cua del gran grup i amb el grup de cap perdut totalment de vista. El mallorquí ha intentat remuntar ia la desesperada ha sumat diverses voltes ràpides malgrat els danys soferts en el seu KTM, però a falta d'11 girs ha patit una segona caiguda que l'ha deixat definitivament fora de la carrera i amb zero punts en aquesta prova.

Al davant, Viñales, Alex Rins i Alex Márquez han emprès la fugida habitual dels més ràpids, amb Jonas Folger (Mapfre Aspar Team) a la seva estela però una mica allunyat. La prova guardava una altra sorpresa, i majúscula, ja que Alex Rins, al qual li valia qualsevol de les places de podi per arribar a València com a líder destacat, s'ha anat a terra a falta de cinc voltes, quan rodava en tercera posició darrere de Márquez.

Aquest nou capgirament de la situació ha deixat la carrera en mans de Viñales i Márquez. El company de Rins ha avançat el pilot del Team Calvo, però el de Roses li ha tornat la maniobra poc abans d'enfilar l'última volta. En el mà a mà final s'ha imposat Márquez per un sospir, Viñales ha estat segon per vuitena vegada en aquesta temporada i Folger ha pujat al tercer calaix del podi.

El campionat ha quedat en un puny després de la cita japonesa. Salom, que després de la seva segona caiguda donava per perdut el campionat, segueix líder amb 300 punts, Viñales es queda a 2 i Rins a 5. Qui guanyi a València es portarà el títol de Moto3.

Lorenzo retalla distància

Jorge Lorenzo (Yamaha) s'ha imposat al seu compatriota Marc Márquez (Repsol Honda) al Gran Premi del Japó retallant cinc punts en la lluita que tots dos mantenen pel Mundial de MotoGP.

El desavantatge de Lorenzo és ara de 13 punts.

L'altre pilot amb opcions de guanyar el campionat abans d'aquesta cursa, Dani Pedrosa (Repsol Honda), ha estat tercer i es queda a una distància ja insalvable: 38 punts quan resta una carrera per acabar la temporada, la de la Comunitat Valenciana.

Pol Espargaró, campió del món en Moto 2

En Moto 2, Pol Espargaró (Kalex) s'ha proclamat campió del món avui al circuit de Motegi, al Gran Premi del Japó.

Espargaró, de 22 anys, ha guanyat la cursa per davant del finès Mika Kallio (Kalex) i del suís Thomas Luthi (Suter).

Després caure el britànic Scott Redding (Kalex) i el seu company d'equip, Tito Rabat, al nou campió del món li ha valgut ser setè per endur-se el primer títol mundial.Vi