L'alemany Sebastian Vettel (Red Bull) ho té tot de cara per aconseguir aquest matí el seu quart títol de Mundial de Fórmula 1 al Gran Premi de l'Índia (10.30). Vettel va fer-se ahir amb la pole position la qual cosa afegida a la vuitena posició d'on surt Fernando Alonso, el seu màxim rival, li ho deixen tot al seu favor per a adjudicar-se la corona mundial.

El petit Kàiser, intractable en aquest circuit de Buddh, va confirmar les sensacions dels lliures, va marcar un crono (1.24.119) un segon més ràpid que el que va registrar aquí l'any passat i va recollir la pole número 43 de la seva curta i nodrida trajectòria. Lluny del germànic es van situar els dos Mercedes del seu compatriota Nico Rosberg, segon, i de Lewis Hamilton, tercer, els dos més de set dècimes més lents i ja sense cap opció d'endarrerir la victòria de Vettel. L'únic que pot fer-ho és Alonso, encara que si les matemàtiques ja eren complicades el seu pobre resultat a la ronda classificatòria d'ahir converteix aquesta missió en quelcom quasi impossible. L'asturià, que va sortir d'entrada amb els pneumàtics tous, arriscant i va rodar a bon ritme tant a la Q1 com a la Q2, només va poder aconseguir el vuitè temps (1.25.826), a 1,7 del seu rival.

Vettel en fa prou de ser cinquè sempre que Alonso guanyi, cosa en què ni l'asturià somia, però també podria proclamar-se campió mundial sense puntuar si el de Ferrari conclou la carrera en tercer lloc o més endarrere. El de Ferrari va realitzar grans carreres en les dues edicions del Gran Premi de l'Índia disputades fins avui -2011 i 2012-, en totes dues va pujar al podi i ?l'any passat va protagonitzar una espectacular remuntada des de la cinquena posició.