Intractables. No hi ha qui faci pessigolles al Llagostera al Municipal, on ahir els de Lluís Carrillo van atropellar el Mestalla pràcticament sense despentinar-se. Els gironins podrien haver resolt el partit a la primera part amb els gols de Chamorro i Pitu però l'autoexpulsió del davanter, a la represa, va posar emoció a un partit de clar color blaugrana. Pi, de penal, va sentenciar per deixar els tres punts a casa. Amb el triomf, el Llagostera es manté al segon lloc de la classificació en un començament de temporada espectacular sobretot al Municipal, on ahir va sumar el seu sisè partit seguit guanyant.

El repte era d'allò més il·lusionant. El Llagostera tenia l'oportunitat de seguir amb la mitjana anglesa i aconseguir tres punts que fessin bo l'empat aconseguit a Xàtiva diumenge passat. No va fallar. La victòria de l'Atlètic Balears, tanmateix, impedia la possibilitat de situar-se líders però les ganes de mantenir-se a la zona alta va fer que els de Lluís Carrillo anessin per feina i ben aviat encetessin el marcador. Pitu Comadevall va avançar els gironins en un llançament de falta directe que es va enverinar i, davant la passivitat de la defensa valencianista, va sorprendre el porter Yeray. Era el premi a la insistència dels gironins i un càstig a l'empanada inicial del filial.

Dos possibles penals no assenyalats sobre Sellarès i Chamorro van encendre una mica els ànims a l'equador de la primera part. El domini, no obstant això era local i les ocasions seguien succeint-se. Així, Chamorro enviaria per sobre del travesser una rematada dins la petita abans de fer pujar el segon del vespre al marcador. El davanter format al Vila-real va superar el porter amb una plàstica vaselina que encarava d'allò més el partit pels gironins.

El tècnic del Mestalla, Nico López, es desesperava a la banqueta davant la manca d'idees dels seus nois. López havia fet rotacions i havia canviat fins a set jugadors del darrer equip titular. El Llagostera jugava amb una marxa més i, per si fos poc, l'efectivitat era màxima. Un xut de Sellarès ajustat al pal a punt va estar de tancar el partit abans de la mitja part.

Només començar la represa, Chamorro va tornar a tenir el tercer a les seves botes però Yeray, aquest cop sí, va estar encertat. A la jugada següent, el Mestalla apareixeria letalment i es posaria al partit a l'aprofitar una pilota perduda per Jordi López. Àlex Cortell va afusellar Moragón i va situar el 2-1 al marcador.

Hi havia partit. I més que n'hi hauria hagut quan Salva Chamorro, indignat amb un parell de decisions arbitrals, va clavar un cop de pit a un defensa que l'àrbitre va veure i va castigar amb targeta vermella directa. Amb mitja hora per endavant, el Llagostera es quedava amb deu jugadors. Les coses tornarien a posar-se al seu lloc quan Sellarès, en una acció marca de la casa, va forçar penal i l'expulsió de Carlos Delgado. Enric Pi no va perdonar des dels onze metres i va ampliar l'avantatge novament.

L'entrada de l'exdavanter del Girona Hiroshi no va servir de ?revulsiu i el Llagostera, amb Barnils contenint molt bé al mig del camp, va assegurar el resultat i els tres punts.