Chardé Houston va enlluernar en un primer quart individualment brillant: 13 punts sense cap errada en el tir per fer 18 de valoració. Però després d'aquests deu primers minuts, l'Uni només guanyava per cinc punts (27-22). En el segon període, Houston no va anotar ni una sola vegada. La seva incidència en el joc ofensiu (que no en el defensiu) va ser mínima i l'Uni, després de deu minuts molt intensos al darrere, arribava al descans guanyant de 20 punts (49-29). Explicació: la defensa. Una zona 3-2 amb una pivot al davant, Freixanet o la mateixa Houston, va deixar sense arguments un Gipuscoa UPV que només va treure el cap gràcies als triples d'Iulene Olabarria..

La irregularitat de l'Uni, allò de «l'equip en construcció» que sempre explica Anna Caula, va provocar alguns dubtes a l'inici del tercer quart, però l'experiència de Jordana i les pròpies limitacions visitants van acabar provocant que l'equip gironí no arribés a patir mai per sumar la seva segona victòria (85-61). I, mentre la base de Torelló agafava la responsabilitat en els únics minuts de dubte, Houston va enllaçar un altre parell de bon moments en atac per acabar, com aquell que no vol la cosa, sumant el seu segon MVP de la temporada (44 de valoració gràcies a 28 punts, 10 rebots i 6 pilotes recuperades). El segon consecutiu a Fontajau per fer oblidar la punxada, seva i de l´equip, a Burgos.

Sense cap mena de presència en el joc interior, l'exGirona Toch Sarr ja portava dues faltes ben aviat intentant aturar Houston, les basques van tenir un lacerant desavantatge en el rebot al llarg del partit. Amb les gironines molt pendents de les penetracions de la base visitant, Aranxa Novo, només va faltar la zona d'Anna Caula perquè l'UPV confiés la seva sort exclusivament als triples d'Olabarria cada cop que Toch Saar marxava a la banqueta.

Ni els constants avantatges per sobre dels quinze punts van acabar de calmar un Uni que té el seus propis cadàvers a l'armari: el desencert en el tir de Freixanet o la poca importància real que tenen Smith i Amanda Dowe en la rotació. El fluix inici del tercer quart de l'Uni va fer veure a Aranxa Novo que no podia acabar el partit sense assumir el protagonisme que sempre té en els partits del UPV. Els punts de Novo, més algun altre tir obert d'Olabarria, van obligar Caula a demanar un temps mort. Un petit toc d'atenció i Noemí Jordana, bastant més que la prolongació de l'entrenadora la pista, va solucionar la papereta amb un parell de penetracions i un altre triple. Aquí Chardé Houston va deixar fer a Jordana que, ben acompanyada pel treball al darrere de Carbó o de la jove Iho López, van tornar a posar la diferècia per sobre dels vints punts a mitjans del darrer quart mentre Houston tornava a anar apareguent per acabar d'adornar una actuació individual impecable estadísticament (MVP de la jornada amb 44 de valoració). A més de guanyar-se un grapat d'«amigues» al Gipuzkoa amb un parell de taps humiliants a Miriam Forasté i una picabaralla amb l´exGirona Toch Sarr.