Com si d'una mena de regal de Reis per avançat es tractés, el davanter Leo Messi va arribar ahir a la tarda a Barcelona, totalment recuperat de la lesió que va produir-se el passat mes de novembre al camp del Betis. El futbolista va desplaçar-se directament des de l'aeroport del Prat fins a la Ciutat Esportiva Joan Gamper per exercitar-se al costat dels seus companys i sota les ordres del seu compatriota, el Tata Martino.

Feia un mes que el futbolista argentí no trepitjava el camp d'entrenament de Sant Joan Despí, després que el 29 de novembre de l'any passat viatgés al seu país per continuar el procés de recuperació de la ruptura del bíceps femoral de la cama esquerra que l'ha tingut de baixa les últimes sis setmanes i que l'ha fet perdre's uns quants partits de Lliga, Copa del Rei i Lliga de Campions.

Leo Messi, que encara no té l'alta mèdica, va participar ahir en la segona sessió preparatòria del dia a la qual, com va passar en l'entrenament del matí, no hi va ser el brasiler Dani Alves, que ha tornat de les seves vacances nadalenques amb unes dècimes de febre.

Els homes que entrena Gerardo Martino han començat a preparar així el primer partit del 2014, que disputaran aquest proper diumenge al Camp Nou contra l'Elx, a partir de les 4 de la tarda.

La de Messi no va ser la principal cara nova dels entrenaments, ja que al matí van incorporar-s'hi Neymar, Alex Song, Alexis Sánchez i Javier Mascherano, els últims estrangers que faltaven per arribar. Messi, tal com estava programat des d'un inici, va exercitar-se al marge en la sessió vespertina.

Valdés ja té l'alta mèdica

Una de les altres novetats que va deparar la jornada d'ahir va ser la recuperació total del porter Víctor Valdés, lesionat el passat mes de novembre durant el transcurs d'un amistós que la selecció espanyola va disputar a Sud-àfrica. El català, que ja s'entrenava amb total normalitat amb els seus companys, ha rebut l'alta mèdica, així que podrà jugar aquest proper diumenge contra l'Elx.