Barcelona arribarà com a líder al Calderón. Aquest era l'objectiu que el conjunt blaugrana s'havia marcat per al primer partit de l'any i ha complert de sobres (4-0), amb un triplet d'Alexis i un altre gol de Pedro, davant un benintencionat Elx que els ho ha posat molt fàcil des del principi.

Ni una puntada de peu a deshora ha donat l'equip de Fran Escribá, ni una entrada lletja -a excepció d'una de Botía i una altra de Rubén Pérez en el que han estat les dues úniques grogues del seu equip-, ni un indici de joc subterrani per frenar l'ofensiva del conjunt blaugrana, que ha tingut una tarda plàcida malgrat no comptar avui a l'onze amb Messi, Neymar, Sergio Busquets i Dani Alves, quatre peces bàsiques en el seu esquema de joc.

Alexis ha obert aviat la llauna al rematar a boca de canó, en posició dubtosa, un centre de Jordi Alba per l'esquerra. I, encara que al quart d'hora, un cop d'esquerra de Boakye s'estavellava al pal de la meta defensada per Valdés, en la jugada següent, Pedro recolliria una assistència a l'espai de Cesc per sortejar la sortida de Toño i marcar a plaer el segon.

El punta canari del Barça segueix en un moment dolç. I aquesta tarda ha estat un malson per a la defensa de l'Elx, sobretot a la primera meitat. Elèctric, ràpid, incisiu... li ha faltat el demolidor encert que l'Alexis ha tingut avui amb vista a porta.

Un dels dos probablement es quedi fora de l'onze contra l'Atlètic dissabte que ve si Messi i Neymar tornen. Però tots dos han semblat avui entestats a posar-se'l difícil, molt difícil, al Tata Martino.

El Barcelona, amb les línies molt juntes, recuperava ràpid, gairebé sempre molt prop de la meta defensada per Toño, i trobava autopistes per les quals Iniesta i Cesc, als qui l'Elx deixava maniobrar al seu capritx, filtraven una i una altra vegada passis enverinats al tenerifenc i el xilè. Aquí ha trobat el Barça un filó i el conjunt il·licità no ha sabut com frenar la sagnia.

Tampoc a la segona part, que no ha pogut començar pitjor per als visitants. Sapunaru ha comès un clar penal sobre Cesc als dos minuts de la represa però Xavi, sorprenentment ha enviat la pilota fora en l'execució de la pena màxima.

No obstant això, no ha donat la sensació que el Barça hagués malaguanyat una clara oportunitat de sentenciar el partit, perquè el xoc semblava estar liquidat des de feia molts minuts.

No li ha semblat així a Escribá, qui ha establert a Fidel i ha ficat a Manu del Moral perquè li donés una mà a un desatès Boakye, en un últim intent de no donar-li l'esquena al xoc. Fins i tot faltava mitja hora, però fins i tot amb més pólvora amunt, l'Elx ni s'ha acostat als voltants de Valdés.

El Barça, en canvi, ha tingut una clara de Pedro, que ja no tornaria a marcar però ha assistit a l'Alexis en el tercer. El xilè, de nou en posició dubtosa, ha tornat a desenvolupar a la perfecció el paper de '9' matador i arrodoniria la seva gran tarda amb un golàs de falta, abans de ser substituït per Tello i rebre l'ovació del Camp Nou.

En els últims minuts, l'àrbitre no ha assenyalat dos possibles penals a Iniesta i a Neymar, que ha sortit en la recta final, i el Barcelona ha acabat jugant amb deu quan, amb els tres canvis esgotats, Bartra s'ha retirat del camp amb molèsties musculars.