El Barcelona arribarà líder al Vicente Calderón. Aquest era l'objectiu que el conjunt blaugrana s'havia marcat per al primer partit de l'any i el va acomplir amb escreix (4-0) amb un triplet d'Alexis i un altre gol de Pedro, davant un benintencionat Elx que va posar les coses molt fàcils als blaugrana des de bon començament. L'equip de Fran Escribá va intentar lluitar de tu a tu amb els blaugrana, sense donar gairebé ni una puntada de peu a deshora ni fer cap entrada lletja, a excepció d'una de Botía i una altra de Rubén Pérez, que van suposar les dues úniques grogues per a l'Elx. Sense joc subterrani per frenar l'ofensiva del conjunt blaugrana, el Barça va tenir una tarda plàcida malgrat no poder comptar amb Messi, Neymar, Sergio Busquets ni Dani Alves, quatre peces bàsiques en el seu esquema de joc.

Alexis va obrir la llauna molt aviat quan va rematar a boca de canó, en posició dubtosa, una centrada de Jordi Alba per l'esquerra. I, encara que al quart d'hora, un xut amb l'esquerra de Boakye va estavellar-se al pal de la porteria defensada per Valdés, en la jugada següent, Pedro recolliria una assistència a l'espai de Cesc per esquivar la sortida de Toño i marcar a plaer el segon dels blaugrana. El punta canari del Barça segueix en un moment dolç. I la tarda d'ahir va convertir-se en un autèntic malson per a la defensa de l'Elx, sobretot en la primera meitat. Elèctric, ràpid, incisiu... tan sols li va faltar l'encert demolidor que va tenir Alexis de cara a porteria. Un dels dos davanters molt probablement es quedarà a la banqueta en el partit de dissabte que ve contra l'Atlètic de Madrid si Messi i Neymar tornen. Però ahir tots dos van entestar-se a posar-li la decisió el màxim de difícil al Tata Martino.

El Barcelona, amb les línies molt juntes, recuperava la pilota amb rapidesa, gairebé sempre molt a prop de la porteria de Toño, i trobava autopistes per les quals Iniesta i Cesc, als quals l'Elx deixava maniobrar al seu aire, filtraven una i una altra vegada passades enverinades per al canari i el xilè. El Barça va trobar aquí un filó i el conjunt il·licità no va saber com frenar la sagnia. Tampoc va trobar la manera en la segona part, que no va poder començar pitjor per als visitants. Sapunaru va cometre un clar penal sobre Cesc als dos minuts de la represa però Xavi, sorprenentment, va enviar la pilota fora en l'execució de la pena ?màxima. Tot i això, no va semblar que el Barça hagués malaguanyat una clara oportunitat per sentenciar el partit, perquè la cita semblava estar liquidada des de feia molts minuts.

Escribá no tenia aquest parer, ja que va asseure Fidel per introduïr a Manu del Moral perquè donés un cop de mà a un desatès Boakye, en un últim intent de no donar l'esquena al partit. Faltava mitja hora, però fins i tot amb més pólvora al davant, l'Elx ni tant sols es va acostar a Valdés. El Barça, en canvi, va tenir una nova ocasió clara en les botes de Pedro, però l'extrem ja no tornaria a marcar. Això sí, va assistir Alexis per anotar el tercer. El xilè, de nou en posició dubtosa, va tornar a desenvolupar a la perfecció el paper de 9 finalitzador i arrodoniria la seva gran tarda amb un golàs de falta, abans de ser substituït per Tello i rebre una gran ovació del Camp Nou. En els últims minuts, l'àrbitre no va assenyalar dos possibles penals a Iniesta i a Neymar, que va sortir en la recta final, i el Barcelona va acabar jugant amb deu quan, amb els tres canvis esgotats, Bartra va retirar-se del camp amb molèsties.