La cavalcada palamosina té una destinació clara: el play-off d'ascens a Segona B. Fins i tot el mateix president del Palamós ho afirmava després de veure "l'espectacular joc i trajectòria de l'equip" alhora que va afegir que seguirà confiant en l'entrenador Alfons García perquè si "una cosa funciona val més no tocar-la". L'equip va iniciar l'any de la mateixa manera com va acabar el 2013, embalat i superant tots els entrebancs que li surten al pas; ahir, l'equip d'Alfons Garcia perjudicat per les baixes (tres juvenils s'asseien a la banqueta) va tombar el filial del Nàstic a base de molt treball i sacrifici, el 2 a 1 va suposar el debut somiat d'Alfons García -relleu de Jordi Guerrero- a casa, qui en les properes hores serà confirmat com a tècnic dels baixempordanesos.

El Palamós va assolir la quarta victòria seguida derrontant la Pobla de Mafumet, convertint-se així en l'equip més golejador (33) i enfilant-se fins a la setena posició a només dos punts del play-off d'ascens. Tot i això, els tarragonins no van ser inferiors al Palamós i van disposar d'ocasions clares per superar Martí Bartrina en diferents ocasions. De fet, els visitants van estavellar dues pilotes al travesser i en més d'una ocasió va posar l'ai al cor a l'afició local. La primera aproximació dels visitants va ser un xut del capità José Ángel Bueno des de la frontal de l'àrea que va impactar al travesser de la porteria palamosina (m.10), el primer xut perillós dels locals va arribar mitjançant una jugada personal de Subi amb assisència final cap a Pugui, però la defensa va refusar el xut del davanter gallec. Aquesta acció va ser el preludi de l'1-0. A falta de deu minuts per al descans, una passada de Revert va deixar sol Pugui qui, davant la sortida d'Àlex Manzano, va col·locar molt bé l'esfèrica per avançar els d'Alfons Garcia. Tres minuts més tard, nou avís de La Pobla amb el segon travesser, en aquesta ocasió el xut va ser obra d'Aitor Casas (m.38).

A l'inici de la segona meitat, els tarragonins van empatar amb un gol d'Abel Rita (1-1, m.58) però això no va ensopir els locals, que esperonats per l'expulsió del visitant David Díaz al minut onze de la segona meitat, van buscar el gol amb insistència. El partit va entrar en una fase d'anades i tornades en la qual qualsevol dels dos equips podia marcar i qui va fer-ho va ser el Palamós, a les acaballes del partit. Va ser després d'una assistència de David Malo que Toni Cunill va rematar amb el cap des de dins de l'àrea petita per desfermar l'eufòria d'una afició que va acomiadar els seus jugadors amb una sonora ovació. Diumenge que ve el Palamós enceta la segona volta, ho farà de nou a casa, davant el Figueres.