El porter Marc André Ter Stegen ha rebutjat definitivament una oferta del Borussia Mönchengladbach per renovar el seu contracte, que venç el 2015. D'aquesta manera el jugador alemany fa un pas més cap al Camp Nou: tot apunta que quan Valdés anunciï el seu proper destí el Barça oficialitzarà que té un acord amb ell per incorporar-lo al club a partir de l'1 de juliol. "Marc ens ha comunicat que no accepta la nostra oferta per renovar el seu contracte. Tot indica que haurem de buscar un nou porter per a la temporada que ve", va dir a la premsa el director esportiu del Mönchengladbach, Max Eberl, donant per feta la seva sortida aquest estiu. A Ter Stegen li quedaria un any més però davant la negativa a renovar, vendre'l ara seria l'única opció del Borussia per fer caixa amb la sortida del porter.

Ter Stegen, de 21 anys, no ha comunicat encara quin serà el seu futur equip, però ara encara amb més força la majoria dels mitjans alemanys el situen ja, sense embuts, al Barcelona. Víctor Valdés ha dit i repetit que el 30 de juny, quan s'esgoti el seu contracte, canviarà d'aires, però encara no ha anunciat quin serà el seu destí. Mònaco i Manchester City semblen les dues opcions, ara per ara, més probables.

El càsting per trobar un nou porter pe al Barça es va obrir fa un any, quan Valdés va anunciar, per sorpresa, que el juny de 2014 deixaria el Barça. El porter català no es va asseure ni a negociar la renovació. El club ho ha intentat de moltes maneres, però no li ha tret del cap la idea de marxar. Una decisió que es farà realitat a l'estiu. Tot i que també havien situat Courtois (Atlètic) a l'agenda blaugrana, el preferit pel director esportiu, Andoni Zubizarreta, sempre ha estat Ter Stegen. De fet, fa poques setmanes va viatjar a Alemanya per seguir-lo en viu.

Pensant en el Getafe

Sense temps per gaudir de la golejada de diumenge al Camp Nou contra l'Elx (4-0), el primer equip de futbol del Barça ja va començar a preparar ahir l'anada dels vuitens de final de la Copa del Rei, que disputarà demà contra el Getafe (22.00, TV3/Antena3).

Per això els homes de Gerardo Martino es van exercitar al matí de la Diada de Reis. L'entrenament es va celebrar a la Ciutat Esportiva de Sant Joan Despí i, com ja és habitual després dels partits, els jugadors que van ser titulars van fer treball específic de recuperació.

L'argentí Lionel Messi, que encara no té l'alta mèdica, va treballar amb normalitat amb la resta de futbolistes de la plantilla. Van completar la sessió preparatòria els jugadors del Barça B, Agostinho Cá i Miguel Bañuz.

Avui, a partir de les 11.00 del matí, l'equip tornarà a exercitar-se. Serà a la Ciutat Esportiva Joan Gamper, a porta tancada i, una vegada finalitzi la sessió, compareixerà en roda de premsa el tècnic, Gerardo Martino. Tot apunta que el Tata ja convocarà Messi per rebre el Getafe, tot i que és probable que comenci a la banqueta.