Un derbi és un derbi. Un partit diferent, especial, d'alt voltatge. Un xoc de trens, en el qual les classificacions, estadístiques i estats d'ànim queden aparcats en un segon terme. Palamós i Figueres es veuran les cares aquest cap de setmana i ho faran amb sensacions contraposades; el degà està en estat de gràcia (quatre victòries seguides), mentre que els altempordanesos han sumat 10 dels últims 33 punts. Tot plegat no evita que el bon rotllo, els dies previs al duel, estigui present entre tots dos equips. Hi ha sed de victòria a un i altre bàndol, però això no ha pogut tombar l'esperit de companyonia que viuen Cristian Venzal (Palamós) i Àlex Arimany (Figueres). Tots dos, lesionats de llarga durada, comparteixen els seus eterns processos de recuperació. Ho fan de bon grat, fent-se costat l'un amb l'altre i, de passada, fent cabòries sobre què és el que pot passar aquest cap de setmana al Nou Estadi.

Si alguna cosa tenen en comú Venzal i Arimany és que aquest curs han patit una lesió d'aquelles que cap jugador vol trobar-se al llarg de la seva carrera. Un trencament dels lligaments encreuats al genoll ha deixat el migcampista palamosí i l'atacant de la Unió fora de combat durant uns quants mesos. Sense llençar la tovallola i després de passar per la sala d'operacions, encaren amb optimisme la seva recuperació. I ho han fet compartint experiències cada cop que han coincidit. Però no és l'únic jugador de tots dos equips que viu la mateixa experiència. El migcampista del Palamós Maik Molist també es perdrà el derbi al trencar-se el lligament encreuat del seu genoll dret, precisament en el partit que va enfrontar a tots dos equips en motiu de la Copa Catalunya.

Jordi Guerrero, ara a les files del Girona i abans tècnic del degà, va predir en el seu dia que tant Venzal com Molist no tornaran a jugar aquest curs i que, si ho fan, seran alguns minuts testimonials. Només un hipotètic play-off d'ascens a la Segona Divisió B amb els palamosins implicats seria l'única opció per veure'ls en acció de nou aquesta temporada.

El degà fitxa Guilana

El defensa Marc Guilana ha convençut el cos tècnic del Palamós i s'incorporarà de ple dret a la primera plantilla baixempordanesa fins al final de temporada. El defensa, de 20 anys, ha estat uns dies a proves amb els palamosins després d'una breu etapa d'uns mesos al Messina italià.

El que va formar part del juvenil de Divisió d'Honor del Girona la temporada passada reforçarà així la línia defensiva de l'equip que entrena Alfons Garcia.