A

mb dos minuts en va fer prou. En aquest temps, Leo Messi va marcar dos gols, va demostrar que ha tornat a ser el que era i que deixava enrere una lesió que l'havia mantingut de baixa durant dos mesos. Va sortir a mitja hora del final del partit de Copa contra el Getafe i Messi, a poc a poc, va anar mesurant les seves sensacions. Al principi es va atrevir poc, amb prou feines un esprint, un canvi de ritme o una gambeta, però sense forçar. No volia que l'envaís l'angoixa del retorn, però va anar accelerant les seves accions. Un dribbling més, una centrada després d'un canvi de ritme a la qual no va arribar Pedro i una falta que va anar al lateral de la xarxa. Fins que a un minut del final es va trobar amb una pilota dins de l'àrea després d'un control de Montoya i va rematar a la xarxa. De sobres, Messi havia complert en el seu retorn, però, com sempre, va voler fer un pas més enllà en el seu joc.

I en el temps afegit va capturar en carrera una passada de Song, va encarar la defensa, va fintar-ne un, va driblar-ne un altre i va disparar amb violència. Codina no hi va poder fer res. Messi va tornar a somriure. En aquesta acció, en uns pocs segons, es va demostrar que la lesió soferta al bíceps femoral era un record i que està preparat per al moment important de la temporada. Messi va jugar 30 minuts, va fer 37 tocs de pilota, 19 passades bé, va rematar quatre vegades a porta i va signar dos gols.

Casualitats de la vida, es dóna el cas que 30 anys abans, al Camp Nou es va viure un nou episodi que enllaça les vides de Leo i de Diego Armando Maradona. El 8 de gener de 1984 Maradona tornava als terrenys de joc després de 107 dies allunyat dels terrenys de joc arran d'una lesió que li va provocar Goikoetxea. El Barça s'enfrontava al Sevilla, Diego va jugar de titular i va marcar dos gols en els 68 minuts que va disputar. Torna Messi al Barça en el millor moment. En dos mesos no només ha tingut temps de recuperar-se de la seva lesió, sinó de realitzar una mini pretemporada a l'Argentina i d'afrontar la campanya en les millors condicions físiques. A Leo se'l veu bé. Amb la mirada assassina d'abans, com va recordar Martino la vigília i amb ganes d'encarar tots els reptes que se li presenten aquest any de Mundial, competició amb la qual té un deute pendent. I arriba en la setmana que el barcelonisme l'esperava, quan ha de dirimir-se el partit important de la primera part de la temporada contra l'Atlètic de Madrid, un partit que determinarà qui domina la Lliga aquest any. El partit de dissabte arriba amb el millor Leo i amb el millor Barça. De fet, Martino disposa de tants jugadors en bona forma, que li suposarà un problema elegir l'onze titular. Des de la parella de davanters (Pedro i Alexis) fins al gran paper de Fàbregas. El tècnic haurà de decidir si torna a donar entrada a l'equip a Neymar, que entre lesions i descans s'ha perdut uns quants partits, o qui acompanyarà Piqué a l'eix. Decisions transcendents que poden marcar una Lliga.