Delfí Geli coneix bé Diego Simeone perquè, en la seves etapes com a jugadors, varen arribar junts al Vicente Calderón, on van coincidir-hi tres temporades, fins que l'argentí va marxar a l'Inter de Milà, incloent aquell recordat curs del 1996 quan els madrilenys van guanyar Lliga i Copa. "Vivia pel futbol amb molta passió, li agradava molt, però, més enllà d'alguna broma o comentari que sempre pot sortir, era molt difícil saber que passaria en un futur i que acabaria triomfant com a entrenador", diu Geli sobre un Simeone que "porta ja una temporada i mitja fent créixer l'Atlètic a cada partit convertint-lo en un equip molt complicat de guanyar i que enguany és candidat a guanyar qualsevol dels títols que disputa". Una solidesa com a equip que porta el jugador gironí a no veure clar els habituals dubtes sobre la capacitat de guanyar títols dels matalassers. "No veig perquè l'Atlètic no pot guanyar la lliga. No entenc que encara hi hagi gent que en dubti. Si un equips dels tres grans ha estat més despenjat en aquesta primera volta és el Madrid i no l'Atlètic".

Precisament, Delfí Geli considera que el "Madrid és l'equip que surt més beneficiat" de l'empat d'ahir al Calderón, perquè "ara pot retallar punts" guanyant aquesta tarda a l'Espanyol.

Sobre el desenvolupament concret del partit, Delfí Geli va veure ahir un "duel molt igualat entre dos molts bons equips de gran qualitat a qui segurament només els hi falta una mica més de profunditat". L'exjugador d'Atlètic, Barça, Alabès o Albacete parla "de recerca de la consistència i de no cometre errades" com a grans objectius dels dos equips en un partit percebut per l'entorn com transcendent i que va acabar amb un resultat final que deixa la lliga "encara molt igualada i amb tothom sent conscient que això encara és molt llarg i que queden molts punts en joc".