Amb bon joc i bona imatge no n'hi ha prou per guanyar. La superioritat, el domini davant el rival i el control de la possessió de la pilota no són sinònim de triomf. Tot això, almenys, per a un Olot que fa onze jornades que no coneix la victòria i que ahir va fer mèrits per retrobar-se amb ella. Els homes d'Arnau Sala, que ahir debutava al Municipal olotí, van saltar al terreny de joc amb la intenció de dominar el joc i acabar sumant tres punts més que necessaris per sortir de la part baixa. El primer objectiu el van complir: el Sant Andreu no va tenir la pilota i no va acostar-se a la porteria d'Òscar en tot el primer temps. La segona missió, però, no va completar-se. El gol de David López ?-poc abans del descans- no va servir per aconseguir el tres punts ja que el davanter Ander Vitoria va aprofitar l'única ocasió de gol dels quadribarrats.

Els garrotxins van començar el partit en zona de descens i el van acabar sumant un punt i situant-se en promoció per baixar. Així doncs, les coses estan igual que la setmana passada, però amb una jornada menys per reaccionar. Davant un rival directe a la zona baixa com és el Sant Andreu, l'equip d'Arnau Sala va mostrar una imatge més que positiva a la primera part. Esperonats per la seva afició (que ahir va tornar a omplir el Municipal), els davanters Carlos Martínez i Coro disposaven de les primeres ocasions de gol locals.

El Sant Andreu i la defensa

A l'altra banqueta, el basc Patxi Salinas va demostrar des d'un bon principi que els barcelonins s'havien desplaçat fins a la capital de la Garrotxa amb un plantejament defensiu. Les baixes del conjunt barceloní a la porteria van fer que ahir debutés amb el primer equip el porter del juvenil A Manu. Davant seu, una defensa ben arreplegada i que intentava fer front a les envestides locals per buscar, tot seguit, el contraatac. L'última línia olotina, però, també va estar al seu lloc i no va deixar opcions als visitants. Òscar Fornés va ser un espectador més del partit en bona part dels 90 minuts.

L'Olot tenia mentalitat guanyadora i mostrava una gran velocitat en el seu joc mentre el Sant Andreu estava encerclat a la seva zona. Els d'Arnau Sala van arribar a xutar en sis ocasions. L'aproximació més destacada va arribar en una jugada iniciada per Hostench, que va assistir cap a Carlos i aquest, sol davant el porter, va xutar desviat.

La recompensa va arribar just abans d'enfilar el camí cap al vestidor. Hostench va tornar a protagonitzar una bona acció per la banda, Coro va cedir la pilota i David López, amb tot a favor, va enviar la pilota al fons de la porteria visitant. Era el primer gol de l'Olot i l'eufòria es desfermava al Municipal.

Els olotins havien fet un gran esforç en els primers minuts i, a la represa, el desgast va notar-se. No van ser capaços de sentenciar el partit en les dues ocasions que van tenir David López, Carlos Martínez i Coro als cinc minuts de la represa. I qui perdona, ho acaba pagant.

El Sant Andreu va trobar or en l'única ocasió de gol de què va disposar. Francis va fer lluir a Òscar amb un xut des de la frontal. El rebot del porter, però, va acabar als peus de Josu, que va habilitar Ander Vitoria. El davanter local, que només feia sis minuts que estava al terreny de joc, va enviar la pilota al fons de la xarxa.

Després d'aquest cop, l'Olot va tardar uns deu minuts en refer-se. El partit tornava a començar i l'ambient també s'escalfava entre les dues aficions, que van protagonitzar petits incidents a les graderies.

El Sant Andreu estava més agressiu i buscava un nou contraatac per fer el segon gol. Patxi Salinas, però, tampoc va tornar-se boig i va donar per bo un punt sumat a domicili. En el partit d'anada, el Sant Andreu va guanyar 2-1 i, amb l'empat aconseguit ahir, té el goal average a favor. Un aspecte al qual Salinas va donar molta importància. A més, va fer un canvi defensiu, donant entrada al lateral Jilmar i conduint a la banqueta a un home ofensiu com Francis.

A diferència dels barcelonins, però, l'Olot no en feia prou amb un empat. Necessitava una victòria. I aquesta va estar a punt d'arribar al minut 89. A Olot, però, el vent gira en contra. La dinàmica no és positiva i la pilota no entra quan, en altres ocasions, sí acabaria al fons de la xarxa. Carlos Martínez va fer un potent xut des de fora l'àrea que va estavellar-se al pal. No hi havia temps per lamentar-se. Abans del xiulet final va haver-hi un córner que no va ser ?executat amb èxit. Una falta també va ser desaprofitada quan Albert Serra, víctima de les presses, la va servir abans d'hora.

Falten les victòries

Sense Eduardo Vílchez a la banqueta, l'Olot torna a mostrar un bon futbol, control de la pilota i una nova versió més alegre. Aquests símptomes, però, no s'han traduït en victòries. Arnau Sala pot dir que, en els seus dos primers partits com a tècnic de Segona Divisió B no ha perdut. Però tampoc ha guanyat. Els tres darrers empats consecutius fan que l'equip no acabi de precipitar-se cap a les últimes places de la classificació, però una victòria és urgent. La següent oportunitat serà la setmana vinent contra l'Hospitalet. Al Municipal olotí hi tornaran a jugar contra l'Atlètic Balears el diumenge 26 d'octubre amb un nou horari, a les 12.00 del migdia.