El Madrid es va emportar els tres punts de Cornellà-el Prat després d'un gol de Pepe en el 55, superant un fluix inici i demostrant, una vegada més, que necessita molt poc per anul·lar un rival que no va tenir ocasions per fer res més, llevat d'un perillós xut de Javi López ja en el minut 92. El quadre visitant, tot i així, va trobar a faltar la punteria de Cristiano, que va errar diversos gols, i es va posar a les mans de Modric, que va ser el jugador clau per entendre el seu domini del partit. El 0-1 permet als blancs retallar distàncies després de l'empat entre l'Atlètic i el Barcelona mentre que l'Espanyol, de la seva banda, suma la seva tercera derrota consecutiva.

Amb tot, els d'Ancelotti varen sortir adormits a Cornellà-el Prat. L'Espanyol tenia facilitats per arribar a l'àrea de Diego López des del minut tres, amb un enverinat centre de Fuentes a Álex Fernández. La insistència de Jhon Córdoba, referència a dalt, i les jugades a pilota parada varen fer endarrerir una mica el Madrid. Després del primer quart d'hora, però, el Madrid va començar a deixar-se anar. En el minut 41, els d'Ancelotti varen desaprofitar la seva millor ocasió fins aleshores. Un contraatac de quatre contra dos defenses, iniciat després d'un robatori de pilota de Modric al cercle central, va alterar Cornellà, encara que es va embolicar en la passada final i el cop de cap de Benzema no va passar de ser un ensurt.

El Madrid no va tardar a fer cristal·litzar tota la seva feina anterior en la represa. Després d'un còmode xut de Stuani que Diego López va atrapar fàcilment, Pepe va avançar els seus. El central portuguès va rematar de cap, sense oposició dins de l'àrea, una falta de Modric i va posar el 0-1. Els deixebles d'Alfredo Tena, als comandaments de la banqueta davant la sanció de Javier Aguirre, amb prou feines trepitjaven el camp contrari i es limitaven a contenir les incursions madridistes. Modric, molt actiu, repartia perill a Cristiano Ronaldo i Bale, que ho feien tot bé menys el xut final. El 0-2 estava més a prop que l'empat i l'únic que el frenava era el poc dinamisme del xoc. El Madrid guanyava per inèrcia i l'Espanyol no remuntava. De poc va servir l'entrada de Lanzarote i Simao al camp. Ancelotti, de la seva banda, va donar una nova oportunitat a Jesé en fer seure Bale.

Cristiano Ronaldo, en el minut 81,va disposar d'un nou un contra un davant Casilla. El portu?guès estava totalment sol i el porter, que va rebre una sonora ovació, va tenir la sang freda per aguantar la posició i allunyar amb autoritat l'amenaça. L'Espanyol, de tota manera, va tenir l'empat en el 92 quan Javi López ho va provar des de la frontal. Amb el partit ja trencat, Cristiano va gaudir de diverses oportunitats clares per engreixar el marcador en el temps afegit.