Al jove extrem dret Adama Traoré (l'Hospitalet, 1996) la precocitat sempre l'ha acompanyat en les categories inferiors del Barcelona. El gener de 2012, sent jugador del Cadet A, va debutar amb el Juvenil A d'Oscar García Junyent i, en setze minuts, va donar dues assistències de gol a Jean Marie Dongou.

Fa dos mesos, quan amb prou feines havia tingut oportunitats en el filial blaugrana, el tècnic del primer equip, Gerardo Martino, li va donar set minuts contra el Granada, convertint-se així en la novena perla més jove de la història del club a jugar amb els més grans. "Segurament sigui un dels projectes més importants que té el Barça en les categories inferiors", va considerar Martino.

Diumenge, en l'àmplia victòria del filial blaugrana contra l'Hèrcules (5-0) -el seu primer partit com a titular amb l'equip d'Eusebio- la figura d'Adama va emergir per encarrilar un dels millors partits que es recorden al Miniestadi. Malgrat tenir tan sols 17 anys, no es va amagar i, al límit del descans, va completar una brillant jugada individual per la dreta per cedir en safata el segon gol a Denis Suárez. Després de la represa, va sentenciar el partit amb una cavalcada plena de potència que va culminar amb un xut ras que va passar per sota les cames de Falcón. Les 2.519 ànimes del Miniestadi es van posar dretes.

Fill de malians que a final dels anys 80 van aterrar a Barcelona per qüestions laborals, "la fletxa" -com el coneixen a La Masia- va néixer el 26 de gener de 1996 a l'Hospital de la Maternitat, a pocs metres del Camp Nou. Si per alguna cosa destaca Adama és per la seva potència. El seu origen africà s'aprecia en el seu prodigiós físic, amb un canvi de ritme capaç de deixar retratat el veterà lateral de l'Hèrcules Francisco Peña. A la seva principal virtut se li suma una tècnica més que correcta que, sense el virtuosisme d'altres extrems de la casa com Deulofeu o Tello, li sobra per eludir defenses rivals amb la seva velocitat de creuer. Dretà amb una bona esquerra de suport, és un extrem dels d'abans, profund, dels que obre el camp i arriba fins a la línia de calç per assistir els puntes.

No obstant això, la seva eclosió s'ha cuinat a foc lent. Abans de deixar assegut ahir un fix a l'onze com l'exGirona Dani Nieto, Adama tan sols havia jugat 170 minuts amb el filial. Disposa de fitxa amb el Juvenil A i al vestidor del filial blaugrana destaquen la seva humilitat, així com la seva capacitat de treball. Discret, treballador i responsable fora del camp, Adama està cridat a ser una de les bases del Barça B en aquesta segona volta de la Lliga Adelante. Si la seva progressió no es torça, el seu futbol és carn de primer equip.