Onze jornades sense conèixer la victòria i una dinàmica preocupant han abocat l'Olot a la part baixa de la taula. De moment, els garrotxins encara no han trepitjat places de descens però sí que ocupen el lloc de promoció de descens. Tot plegat va desencadenar la destitució d'Eduardo Vílchez i l'arribada d'Arnau Sala a la banqueta. Amb l'osonenc d'entrenador, la imatge ha millorat però les victòries continuen sense arribar (dos empats, contra Espanyol B i Sant Andreu). La fragilitat defensiva ha estat la gran debilitat de l'Olot aquesta primera part de Lliga. Els garrotxins s'han fet un tip d'encaixar gols a pilota aturada i el club ha decidit posar fi a la sagnia reforçant la parcel·la central de la defensa amb l'arribada d'Agustín Fernández, procedent del Racing de Santander. El central extremeny, de 31 anys, arriba a la Garrotxa després de desvincular-se del Racing, on feia tres mesos que no cobrava, i compta amb experiència a Segona Divisió A amb la samarreta del Sabadell. Agustín va ser el capità dels vallesans l'any de l'ascens i també va pujar a la categoria de plata el curs passat amb l'Alabès.

L'alta d'Agustín eleva la nòmina de defenses centrals a cinc (la completen Serra, Savall, Canal i Rojas) però això no ha de suposar cap problema per a l'Olot. "Així hi ha més recursos per al míster. A més a més, algun potser pot adaptar-se al lateral esquerre, on només hi ha Hostench", aclareix David Comamala, que admet que "hem estat una mica irregulars en aquesta posició". El director esportiu garrotxí destaca que el fitxatge del central extremeny és "un esforç de la directiva" perquè es tracta d'un juagador que "per jerarquia pot ser important no ja per l'Olot sinó per a la categoria".

La incorporació d'Agustín no serà l'única aquest mercat d'hivern, ja que el club treballa per apuntalar la plantilla d'acord amb Arnau Sala. El director esportiu David Comamala està cercant un davanter i un migcampista de caire ofensiu al mercat. "Estem atents al mercat. No és fàcil ara al gener però si cal fer un esforç, el farem". L'alta d'Agustín i el fet que l'Olot només disposi d'una fitxa lliure -sub23- farà que es produeixin sortides a la plantilla. En aquest sentit, Arnal Llibert Conde i Miki Martínez són els escollits per abandonar l'Olot aquest gener. El davanter ja no ha entrat a cap de les llistes d'Arnau mentre que Miki no ha comptat pràcticament per a cap dels dos entrenadors. "La seva aportació no ha estat la desitjada per tothom. Arnal no han entrat a les convocatòries i això ja diu molt. De Miki esperàvem que aportés més. Hem fet les valoracions amb el míster i hem pres les decisions", explicava Comamala.

Arnal i Miki s'afegiran doncs a la sortida del jove Èric Vilanova, que ara fa una setmana va ser cedit al Girona juvenil.