El motociclista català Enric Marti Flix va haver de ser rescatat després de patir una insolació després d'estar diverses hores exposat al sol durant el trajecte que uneix la ciutat de Chilecito, a La Rioja, amb Tucumán (Argentina), al Ral·li Dakar.

Gerard Farres Güell, i els argentins Andrés i Esteban Germanos, pilots de camions, van trobar el motociclista en estat de deliri i deshidratat sota un arbre sec dijous passat.

Després de ser donat d'alta a l'hospital de Tucumán, Marti Flix va declarar a la ràdio 'Cadena 3' de Còrdova (Argentina) que recorda que "estava sol i a l'ombra. Em vaig treure la roba per estar més fresc. Als minuts, va arribar Gerard Farrés, el meu company d'equip. em va reconèixer i em va ajudar", ha declarat.

"Ja havia premut el botó (d'emergència) diverses vegades, però em tornava a l'ombra perquè no responien que arribava ja era tard. El sòl cremava, per això em vaig posar les botes. Però no em recordo de res fins a l'hospital", ha afegit.

"És el primer Dakar que faig. Tota la gent que fa anys participa no havia vist una cosa igual. La vida està en joc a tot arreu, en tot moment", ha destacat l'espanyol.