Va arribar gairebé sense fer fressa i amb poc més d'un any ha multiplicat exponencialment el seu catxet a còpia d'aturades estratosfèriques i salvadores. Quan ja ben pocs es pensaven que ho faria, Isaac Becerra ha explotat a Montilivi. Amb 25 anys, viu el seu millor moment i si continua així, el Girona no podrà reternir-lo passat el 30 de juny, quan se li acaba el contracte. No tanca la porta a continuar a Montilivi però el seu somni és jugar a Primera i vol complir-lo. Tanmateix, primer toca pensar en el present i la salvació del Girona és ara mateix la seva única prioritat.

El porter de moda, el jugador més valuós de la temporada... S'està fent un tip de recollir compliments aquesta temporada. Com ho porta?

No hi he pensat. Ho porto amb naturalitat. Cadascú fa la seva feina i llavors el míster és qui fa les alineacions i decideix qui juga. Treballo per estar al màxim nivell.

A cada partit fa un parell d'aturades de mèrit...És el millor moment de la seva carrera?

Sí. Puc dir que sí. De passar d'estar quatre anys sense jugar pràcticament gens a fer-ho fa que sigui el meu millor moment. Estic a un bon nivell i espero seguir així fins a final de temporada.

Diuen que quan el porter és el millor de l'equip als partits, malament rai...

No té per què. No considero que sigui el millor de l'equip cada jornada. Faig la meva feina i prou. Sí que és veritat que l'equip contrari juga i té les seves ocasions. Per això hi ha el porter. Si la defensa no pot aturar el contrari, per això hi som. Per evitar encaixar gols.

Viu el seu millor moment però vostè va arribar la temporada passada sense fer soroll i amb molts dubtes després de no jugar gaire al Madrid ni a Grècia.

És normal. Quan es fitxa algú que ve de 4 anys sense jugar és lògic que hi hagin dubtes entre els gent que no et coneix ni sap el nivell que tens. A mi m'era igual. Vaig estar treballant tot l'any i quan em van donar l'oportunitat, vaig demostrar que valia i vaig respondre.

Va estar a l'ombra de Mallo molts partits però els seus primers partits a Llagostera i Las Palmas tampoc van ser gaire bons. Després del 5-2 a Canàries va pensar que se li havien acabat les oportunitats?

No. Si tinc alguna cosa bona és una mentalitat molt forta. Sí que és veritat que no agrada encaixar 5 gols en el debut però tampoc crec que fes un mal partit. Va ser el dia que més ocasions ens van crear en tot l'any. No vam estar bé en defensa i ells molt bé en atac. Vaig acabar tranquil perquè passés el passés tornaria a la banqueta la jornada següent.

Va fer-se amb la titularitat als darrers partts del curs passat i al "play-off" i enguany s'ha consolidat com un dels millors porters de la categoria. El salt és espectacular.

Sempre miro de respondre i ajudar l'equip des d'on sigui. Si és al camp, millor però si és des de la banqueta com l'any passat, també.

A Riazor va signar una altra gran actuació i ja en són unes quantes. Acaba contracte el 30 de juny i tinc entès que el Girona ja s'ha posat en contacte amb vostè per renovar-lo.

Sí. Ara està tot una mica parat perquè la intenció del club és reforçar la plantilla. Això meu és millor deixar-ho aparcat i ja en parlarem més endavant.

No em negarà que les seves aturades han cridat l'atenció d'altres equips. Ha sentit algun cant de sirena?

No he sentit res. Només estic centrat en sortir d'aquesta situació en què estem. Som en el bon camí. Si ha d'aparèixer alguna cosa o si la gent parli, tant m'és. No hi penso. Estic centrat en el Girona i en el present. La resta m'és igual.

Sí que deu somiar jugar a Primera algun dia...

Per descomptat. La meva intenció des que tenia 9 anys i vaig entrar al Barça és jugar a Primera. És el meu gran objectiu a llarg termini. És cert que hi ha hagut cops que he pensat que no ho aconseguiria mai. Ara hi sóc a només un passet. L'any passat ens vam quedar a les portes. Treballaré a per assolir l'objectiu. De moment sóc aquí, molt content, i el meu present és el Girona.

L'empat de Riazor hauria de ser un punt d'inflexió?

I tant que sí. A Mallorca ja es van veure coses i amb el Ponferradina també vam fer un pas endavant. Un punt a Riazor no és fàcil.

Ha canviat gaires coses Javi López?

Quan arriba un entrenador nou, tothom hi opsa més intensitat i caràcter. Això és el que ens ha transmès el míster i nosaltres també hem fet un pas endavant.

Com explica la desinflada tan grossa que ha patit l'equip els dos últims mesos?

Han estat factors. Vam començar molt bé peròd esprés vam anar a Jaén on vam fer el pitjor partit, sens dubte. Després vam perdre partits a casa els darrers minuts i això ens ha penalitzat molt l'estat d'ànim.

És preocupant aquesta mala ratxa de 4 punts de 24?

N'estem sortint i això és l'important.

Sí que fan falta efectius en atac...

Tots confiem en la gent que hi ha al vestidor. Si ha de venir algú a reforçar l'equip, benvingut sigui.