El Figueres va confirmar ahir al vespre el que gairebé tothom ja donava per fet dimarts a la tarda, que el garrotxí Francesc Cargol seria l'encarregat de rellevar el destituït Xavi Punsí a la banqueta. El nou entrenador, de 41 anys, torna a tenir equip un any i mig després d'haver tancat una etapa de quatre bones temporades a Manlleu. "Em vaig agafar un any sabàtic però aquest curs ja estava disposat a tornar-hi. M'havien anat sortint coses, havia parlat amb el Prat i l'Olot, però finalment cap de les dues es van tancar. Ara ha sortit l'opció del Figueres i la veig com un projecte molt interessant, en un club històric que té marge per crèixer", explicava ahir Cargol, que serà presentat aquesta tarda i, tot seguit, ja dirigirà el primer entrenament. El debut serà dissabte contra el Rapitenca (16.30) a l'estadi de Vilatenim.

Francesc Cargol firma pel que resta de temporada i la vinent amb un primer objectiu clar: salvar la categoria aquest curs. A Figueres no pateixen tant per la possibilitat de quedar entre els tres últims sinó pels descensos compensats de Segona B a Tercera. Amb el Prat gairebé sentenciat i Olot, Badalona i Espanyol B en zona de perill, evitar la cinquena plaça per la cua pot ser determinant. El tècnic del Figueres pensa que "hem d'arribar als 45-47 punts al més aviat possible, competir bé i guanyar el màxim nombre de partits". Després ja arribarà l'hora de planificar el curs que ve, tot i que sense pressionar-se amb objectius de màxims com el play-off. Per Cargol "la idea que he plantejat per la propera temporada és mirar de fer un salt de qualitat, tant de bo pugui repetir a Figueres els quatre anys de Manlleu". Al club osonenc i va jugar una fase d'ascens a Segona B i una final de la Copa Catalunya.

Anteriorment havia estat el màxim responsable tècnic del juvenil de Divisió d'Honor del Girona (2007-2008); i també havia entrenat el Premià i el Palafrugell. A Figueres Gabriel Maragall serà el seu segon i Pere Hidalgo, el preparador físic (tots dos ja eren a la Unió). Toni Marín seguirà com a preparador de porters. La Unió ha guanyat un dels últims dotze partits.