Dissabte, 18 de gener, l´Associació Cultural i Esportiva dels Bombers de Girona (ACIEBG) conjuntament amb el rocòdrom Climbat Girona i amb la col·laboració de la Direcció General de Prevenció, Extinció d´Incendis i Salvaments, tindrà lloc el II Open d´Escalada Bombers-Climbat Girona.

La jornada, que es durà a terme a les instal·lacions de Climbat-Girona (carrer Mas Plentis, número 8, de Fornells de la Selva) començarà a les 09.00 hores amb l´exposició del material dels Bombers i activitats adreçades als més petits, i comptarà amb la competició d´escalada en diferents categories: infantil i absoluta. A més, efectius del GRAE (Grup d´Actuacions Especials) i una dotació del parc de Bombers de Girona realitzaran, a la tarda, un exercici de rescat.

A les 10.00 hores del matí està previst l´inici de la competició, que s´allargarà tot el dia. Es farà en modalitat d´Open, és a dir, oberta a tothom al marge del nivell d´escalada i els participants hauran d´afrontar un total de 40 vies (20 de bloc i 20 de corda) i superar una final.

Al matí, tindrà lloc l´Open Infantil que viurà la seva final al migdia, a partir de les 12.00 hores, i en acabat, es farà el lliurament de premis. A les 15.00 hores començarà l´Open Absolut. En acabat, al voltant de les 19.00 hores, els GRAE faran un exercici en què se simularà una maniobra de rescat d´un ferit amb llitera, es traslladarà amb tirolina i es farà una evacuació manual. Comptarà amb la participació del mateix públic assistent.

Un cop finalitzat l´exercici, a les 19.30 hores, començarà la final en categoria absoluta, tant femenina com masculina. La jornada finalitzarà amb el lliurament de premis, a partir de les 20.30 hores, i el posterior acte de tancament del II Open Bombers-Climbat Girona.

L´objectiu d´aquest esdeveniment esportiu, concebut com una jornada festiva, és l´enriquiment mutu de les organitzacions participants, Climbat Girona, l´ACIEBG i el cos de Bombers de la Generalitat.