Un parell de gols i una bona actuació del recuperat Lionel Messi van ser suficients per al Barça per complir amb el tràmit del partit de tornada dels vuitens de final de la Copa del Rei, de la qual es va quedar fora el Getafe després de perdre 6-0 en el global de l'eliminatòria. Això sí, el partit va tenir un peatge força alt però que aparentment ho serà menys del que semblava al principi. I és que Nyemar, que tornava a coincidir amb Leo Messi al camp després de dos mesos, només va durar 22 minuts al camp. El davanter brasiler es va fer un esquinç en els tendons peroneals del turmell dret. Amb el turmell embenat, Neymar no va poder ni recolzar el peu de camí als vestidors i va ser substituït, tres minuts després, pel xilè Alexis Sánchez. En principi i a l'espera de les proves que li faran avui Neymar s'estarà unes tres setmanes de baixa.

La lesió va ser la pitjor notícia per al conjunt blaugrana, que, almenys, va poder acontentar-se amb el retorn total de Messi. A poc a poc, l'internacional argentí va recuperant la seva millor versió i va apuntar algun detall positiu per il·lusionar la parròquia barcelonista. Ho tenia fàcil el Barcelona. A banda d'arribar a la cita amb una renda quatre gols d'avantatge, davant tenia un equip tocat moralment després d'una pèssima ratxa de resultats. Els homes de Luis García sumaven quatre derrotes consecutives i no tenien el cos per a remuntades. El partit estava fabricat per a la recuperació total de Messi i, després d'obrir el partit al límit del descans, no va defraudar amb el seu segon gol. Va fer recordar la seva millor versió després de desfer-se de quatre rivals i del porter, Codina, que només va poder recollir la pilota de la xarxa de la seva porteria després de la gran jugada de l'argentí. En total, va marcar quatre dels sis gols de l'eliminatòria. Els últims 90 minuts realment van ser un tràmit. Gairebé tots 180.