Neymar causarà baixa durant un mes com a conseqüència de l'esquinç de turmell que va patir dijous a la nit en el partit contra el Getafe. Després d'arribar de Madrid ahir al migdia, la totalitat dels jugadors del Barça van desplaçar-se fins a la Ciutat Esportiva, mentre que el davanter brasiler va ser sotmès a proves específiques per calibrar l'abast de la lesió que el va obligar a demanar el canvi a la primera part, quan en una centrada es va torçar el turmell.

"El jugador té un esquinç als tendons peroneoals del turmell dret. El temps aproximat de baixa és de tres a quatre setmanes", va assenyalar el comunicat mèdic del club, confirmant la hipotesi de la primera exploració, feta dijous mateix al Coliseum Alfonso Pérez.

Neymar, que jugava el seu primer partit de l'any com a titular, estarà de baixa de cinc a set partits més, començant per demà, quan el Barcelona s'enfronti al Llevant a la Lliga. Aquest serà el mateix rival amb què repetirà en els quarts de final de la Copa del Rei.

A més, es perdrà el següent partit de Lliga, al Camp Nou contra el Màlaga, i molt probablement els següents davant del València i Sevilla, a l'espera de si per al Barça-Rayo de mitjan febrer pot estar ja a punt, ja que serà el partit previ abans del Manchester City-Barça, anada dels vuitens de final de la Lliga de Campions.

"Quin ensurt! Quan vaig caure vaig pensar en un munt de coses dolentes. Pensava que patia una lesió greu, pensava en els meus plans per al 2014... Però Jesús, un cop més, estava amb mi i només va ser un ensurt. Vull donar les gràcies a tots els que han resat per mi. I no es preocupin, que em recuperaré ràpid i aviat tornaré a estar a disposició", va escriure el davanter brasiler, juntament amb un vídeo, a través de les xarxes socials.