La primavera passada Tommy Robredo confirmava el seu retorn a l'elit del tennis mundial, després de llargs mesos amb molts problemes de lesions, guanyant el torneig de Casablanca i, sobretot, arribant als quarts de final de Roland Garros. A París va posar-se el públic francès a la butxaca amb unes remuntades increïbles contra Igor Sijsling, Gael Monfils i Nicolás Almagro. Tres victòries consecutives a cinc sets que el varen portar fins a l'avantpenúltima ronda on, ja buit de benzina, no va poder plantar cara a David Ferrer. Aquella actuació, de manera molt similiar, la tornaria a repetir uns mesos més tard a l'Open USA. Allà, a Flushing Meadows, va ser Rafa Nadal qui el va deixar fora a quarts de final. Dues grans actuacions que, a final del 2013, permetien Tommy Robredo tancar l'any entre els vints primers de l'ATP i que han tingut continuïtat en aquest nou 2014 on l'olotí ja s'ha plantat a vuitens de final de l'Open d'Austràlia.

Robredo jugarà contra el suís Stanislav Wawrinka, número vuit del món, per un lloc als quarts de final després de batre ahir el francès Richard Gasquet, novè del rànquing ATP, en un altre duríssim partit a quatre sets a la calorosa, tot i la pluja, Melbourne (2-6, 7-5, 6-4 i 7-6). A Robredo ningú li ha regalat mai res. I, ara, l'olotí ha passat tres rondes a Austràlia després de tres victòries molt treballades contra Lukas Rosol, Julien Benneteau i Gasquet. Totes a quatre sets, sempre amb més de tres hores de partit, com ahir contra l'actual millor raqueta de França que, després de guanyar el primer set per un clar 6-2, va veure com el tennis de Robredo anava millorant amb el pas del minuts.

A mitjan segon set, i amb 3-4 a favor de Gasquet, el partit es va haver d'aturar per la pluja en una interrupció que va encaixar molt millor Robredo que no pas el francès. En una fase de joc amb molts intercanvis des del fons de pista, Robredo va guanyar el segon set per 7-5, entrant en el cos a cos per la victòria d'un partit que ja es mantindria igualat fins al final. Gasquet va començar molt fort el tercet set, un trencament que li va permetre posar-se 0-3, però Robredo va seguir persistint fins a capgirar aquest desavantatge i acabar guanyant el tercer set per 6-4 amb dos trencaments consecutius. En el quart set, Robredo i Gasquet van mantenir el frec a frec fins al tie break on l'0lotí es va guanyar l'accés als quarts de final.

Ara, en l'avantpenúltima ronda, Tommy Robredo es trobarà al davant amb un altre top ten de l'ATP: el suís Stanislav Wawrinka. L'actual vuitè jugador del món, a qui Robredo ja va derrotar l'any passat a Cincinatti, arribarà al duel amb l'avantatge d'haver passat la tercera ronda sense jugar per la retirada del canadenc Vasek Pospisil ja abans de començar.