l català Joan 'Nani' Roma (Mini) ha guanyat avui el seu primer títol del Dakar en la categoria de cotxes després d'una última etapa en la qual ha aconseguit superar el francès Stéphane Peterhansel (Mini), que tenia 26 segons d'avantatge en la general.

El sud-africà Giniel De Villiers (Toyota) ha guanyat l'última etapa, entre La Serena i Valparaíso, mentre que 'Nani' ha recuperat els 26 segons que li treia Peterhansel i ha acabat amb un marge victoriós de 5 minuts i 38 segons sobre el gal en la classificació final.

Segons els organitzadors, Peterhansel s'ha aturat al quilòmetre 133 de l'especial per esperar 'Nani' i el qatarià Nàsser Al Attiyah, els seus companys de Mini, d'acord amb l'estratègia que havia pres l'equip germànic fa un parell de dies per assegurar els tres calaixos del podi amb l'espanyol al primer lloc.

El francès ha estat avui tretzè a gairebé 8 minuts del guanyador de la jornada i a 6 minuts i 4 segons de 'Nani', quart, una diferència molt àmplia en només 157 quilòmetres d'especial que deixa entreveure que va aixecar el peu de l'accelerador.

Al Attiyah ha quedat tercer a gairebé una hora del guanyador, després d'arribar en la novena posició en l'última etapa.

La polèmica per les ordres d'equip en Mini han revolucionat les últimes jornades del Dakar, amb un Peterhansel que va sorprendre ahir en la penúltima etapa en arrabassar a 'Nani' el lideratge.

El gal, no obstant això, va dir estar disposat a deixar passar a 'Nani' si així ho ordenava el cap, com sembla que ha passat en l'última jornada.

De Villiers ha aconseguit finalment la quarta posició per davant de l'argentí Orlando Terranova (Mini).