El francès Stéphane Peterhansel (Mini) va guanyar ahir la dotzena i penúltima etapa del Dakar i es va convertir en el nou líder de la categoria de cotxes, agafant el lloc del català Nani Roma (Mini). Peterhansel va treure 3 minuts i 38 segons a Al Attiyah (Mini), segon, i 5:58 a Roma, que va arribar tercer i va perdre el lideratge del ral·li.

Ara el primer lloc és per a Peterhansel, amb un avantatge de només 26 segons sobre el pilot català a falta de l'última etapa, que es disputa avui. El resultat d'ahir sorprèn perquè l'equip Mini X-Raid havia demanat als seus tres principals pilots que baixessin el ritme i intentessin acabar el ral·li amb la classificació general dels últims dies, amb Roma líder per davant de Peterhansel i Al Attiyah.

El francès va reconèixer l'existència de les ordres d'equip i va dir que acataria les instruccions llevat que Nani cometés algun tipus d'error o tingués problemes. Segons sembla, el català va tenir algun tipus d'inconvenient (va punxar una roda) en travessar les dunes. Peterhansel va donar mitja volta i va tornar on estava el seu company per reprendre la marxa junts, però Roma ho va rebutjar. "Ja vaig dir que no hi havia ordres d'equip i ningú em va creure", va dir el de Folgueroles en l'arribada a meta, assegurant que "acabi primer o segon, estic molt satisfet amb la meva actuació al ral·li".