Recuperats físicament i, sobretot, a nivell mental "de l'exigència brutal del debut en una categoria com la Divisió d'Honor Plata" el Bordils torna avui a la competició des de la vuitena posició de la lliga. En l'últim partit de 2013 varen perdre per un gol a Zarautz (19-18). Avui reben el potent Barakaldo (20.00) en un Verd-i-Blanc que, de ben segur, s'omplirà d'aficionats amb ganes d'handbol després d'unes quantes setmanes d'abstinència.

"La gent segur que té ganes de veure el partit i nosaltres, dins del vestidor, també estem il·lusionats de tornar a gaudir de la categoria després d'unes setmanes que ens han anat molt bé per recuperar la gent que teníem tocada", explica Pau Campos, que continua amb les baixes dels dos jugadors que han hagut de passar pel quiròfan, Esteve Ferrer i Jordi Masó, però que ja podrà comptar en bones condicions amb Marc Canyigueral, Oriol Márquez i David Masmiquel. Especialment significatiu és el cas de Canyigueral, que ja abans de Nadal, arrosegava molts problemes en un turmell i, de fet, ja no va jugar ni un minut en el partit contra el Teucro i no va ser convocat contra el Zarautz.

I, per tornar a la competició, el Bordils rebrà avui un Barakaldo que, empatat a punts amb els gironins a la lliga, arriba en un bon moment després de superar aquest mateix gener el Bidasoa d'Asobal a la final de la Copa d'Euskadi. "Serà un partit dels que posen nerviosos els entrenadors, però molt agradable per als espectadors perquè el Barakaldo fa molts gols a cada partit, té una defensa molt oberta i que t'obliga a córrer molt durant tot el partit", explica Pau Campos, que dels bascos destaca Pablo Paredes, un lateral de 2.04 que n'és el màxim golejador, Oier Garcia, "un jugador molt polivalent que m'encanta" i Jon Ortuondo.