Un excepcional treball defensiu del Llevant va frenar el Barcelona, que no va poder sumar més que un punt en el 'Ciutat de València' , en un partit en què els locals van malbaratar per igual intensitat i il·lusió.

El Barcelona va trobar a faltar la màgia dels absents Iniesta i Neymar, així com un major protagonisme de Messi, per poder trencar l'entramat defensiu llevantinista, que amb prou feines va donar opcions clares de gol que així va ser aparèixer el porter internacional costa-riqueny Keylor Navas, que va signar tres intervencions d'altíssim nivell

Joaquín Caparrós va variar el seu esquema tàctic habitual i davant l'absència de Barral per sanció, va col·locar a El Zhar com a fals davanter centre i per la banda dreta va posar d'interior a López, que per moments s'incrustava en defensa per formar una línia de cinc, amb tres centrals, que tapés les passades interiors del Barcelona i reforcés les bandes.

Com era d'esperar, la pilota era per al Barcelona, però va ser el Llevant el que va inaugurar el marcador en la seva primera aproximació a porta. La defensa barcelonista va tornar a demostrar les seves deficiències a pilota parada i va quedar retratada per un cop de cap del grec Lukas Vyntra als deu minuts, després d'un servei de córner.

El Barcelona no trobava escletxes en l'entramat defensiu del Llevant i va trobar el camí del gol per on menys sol fer-ho Un córner botat per Xavi va trobar el cap de Piqué que va posar les taules al marcador deu minuts després del gol local.

El Llevant pressionava amb tot i va buscar la possessió de la pilota com a argument defensiu davant un rival que va semblar prendre amb excessiva parsimònia la trobada. Només Pedro per l'esquerra va inquietar la defensa local, ja que Messi va estar molt poc actiu a la primera meitat, que es va consumir amb l'empat a un gol.

A la represa, el Barcelona va sortir més agressiu, movent amb més rapidesa la pilota i conforme van passar els minuts va començar a trobar forats en la línia defensiva local. Al quart d'hora, va disposar d'una triple ocasió, que va trobar resposta amb dues parades antològiques de Keylor Navas Messi i un rebuig de Juanfran traient sota pals la rematada de Xavi.

El quadre català va posar la directa a la recerca de la victòria però es va topar amb un Llevant immens en defensa , que a més es va atrevir a respondre al Barcelona amb una gran volea de Pedro López i un xut de Ivanschitz .

El ' Tata ' Martino va buscar solucions amb l'entrada de Sergi Roberto i Tello per al ' empenta ' final , però el Llevant va seguir incommensurable en defensa i en les escasses concessions que va donar emergir la figura de Keylor Navas per salvaguardar l'empat .