El Barça va donar un pas enrere ahir al Ciutat de València. El treball defensiu del Llevant, liderat per l'encert del seu porter Keylor Navas, va frenar els blaugrana, que veuen com la Lliga se'ls complica després de l'empat que va sumar. Un gol de Piqué a la sortida d'un córner va permetre igualar la diana inicial de Vyntra en un partit dominat pels blaugrana però neutralitzat per un rival que no va cedir ni un pam al darrere.

L'equip de Gerardo Martino, després de sortir reforçat amb l'empat d'ara fa una setmana al Vicente Calderón (0-0), va trobar a faltar la màgia dels absents Iniesta i Neymar, així com també més protagonisme de Leo Messi. Tot plegat va ser insuficient per trencar l'entramat defensiu del Llevant, un equip que no va aconseguir generar opcions clares de gol i que va tenir en el porter de Costa Rica Keylor Navas, que va signar tres intervencions d'altíssim nivell, el seu millor home.

Joaquín Caparrós, entrenador del conjunt valencià, va variar el seu esquema tàctic habitual i davant l'absència de Barral per sanció, va col·locar El Zhar com a fals davanter centre i per la banda dreta va posar d'interior Pedro López, que per moments s'incrustava en defensa per formar una línia de cinc, amb tres centrals, que tapés les centrades interiors del Barcelona i reforcés les bandes.

Com era d'esperar, la pilota era per al Barcelona, però va ser el Llevant l'equip que va trencar la igualtat i que va inaugurar el marcador en la seva primera aproximació a porteria. La defensa barcelonista va tornar a demostrar les seves carències a pilota aturada i va quedar retratada per un cop de cap del grec Lukas Vyntra als deu minuts, després d'un servei des de la cantonada que va moure l'electrònic (1-0).

Piqué fa l'empat

El Barcelona no trobava escletxes en la muralla defensiva del Llevant i va trobar el camí del gol per on menys sol fer-ho. Un servei de córner executat a la perfecció per Xavi va trobar la cap de Piqué, l'encarregat de posar les taules al marcador al cap de deu minuts del gol local (1-1).

El Llevant pressionava amb tot i va buscar la possessió de la pilota com argument defensiu davant un rival que va semblar prendre's amb excessiva parsimònia el partit. Només el canari Pedro, situat a la banda esquerra, va inquietar la defensa local, ja que Messi va estar molt poc actiu a la primera meitat, que es va consumir amb l'empat a un gol i sense pràcticament oportunitats de gol per trencar la igualada.

Al segon acte, el Barcelona va sortir més agressiu, movent amb més rapidesa la pilota. Aquests ingredients i el pas dels minuts van afavorir els barcelonistes, que van començar a trobar buits a la defensa dels granota. Al quart d'hora, l'equip de Martino va disposar d'una triple ocasió, que va trobar resposta amb dues grans intervencions de Keylor Navas davant Messi (una d'elles anul·lada per fora de joc de l'argentí) i un re?buig de Juanfran traient sota pas la rematada de Xavi.

L'equip català va posar la directa a la recerca de la victòria però es va topar amb un Llevant immens en defensa, que a més es va atrevir a respondre al Barcelona amb una gran voleia de Pedro López i un tret d'Ivanschitz que va obligar a Valdés a lluir-se. El Tata Martino va buscar solucions amb l'entrada de Sergi Roberto i Tello per al tram final, però el Llevant va seguir incommensurable en defensa i en les escasses concessions que va concedir va emergir la figura de Keylor Navas per impedir que l'empat s'esfumés.