El suís Stanislav Wawrinka va deixar fora de l'Open d'Austràlia el garrotxí Tommy Robredo després de guanyar-lo a vuitens de final per 6-3, 7-6 (3) i 7-6 (5). «Algun set menys a sobre i una mica més de rodatge», va dir Robredo per explicar que li havia faltat per vèncer el jugador suís. «I amb tot i així no sé si ho hagués guanyat», va afegir Robredo parlant d´un Wawrinka que ara s´enfrontarà a Djokovic en una repetició de l´agònic duel de l´any passat quan el serbi el va eliminar amb un 12-10 en el cinquè set. «Cal felicitar-lo, també m'ha faltat una mica més d'espurna però potser si hi hagués un set més, li hauria posat les coses més difícils. Però en un Grand Slam l'important és arribar a cada ronda amb el menor esforç possible i ell ha arribat millor que jo. Ha estat el millor», va reconèixer Tommy Robredo.

«Abans de la lesió estava el 13 del món i ara el 16 o 18, amb la qual cosa s'ha demostrat que lluitant he pogut tornar. Som esportistes i quan arribes a un torneig vols millorar, però els altres també ho fan dia a dia. Al final, crec que ha estat una bona setmana per mi, si m'ho haguessin dit abans de començar que arribaria a vuitens, ho hauria signat», va resumir ahir el tennista olotí.

Tommy Robredo no va voler parlar de la seva possible participació en l'eliminatòria de Copa Davis contra Alemanya.» Això ho ha de dir el capità», va etzibar molt contundent el tennista olotí, tot i que ja es dóna per fet que ni Rafa Nadal, ni David Ferrer competiran en el duel Espanya-Alemanya.