La victòria contra el Llevant B (2-1) el 15 de desembre passat disparava fins a 12 punts l'avantatge del Llagostera, líder del grup III de Segona B, respecte el cinquè classificat, el primer que queda fora del play-off d'ascens. Una setmana més tard l'equip d'Oriol Alsina i Lluís Carrillo en va fer prou amb un empat a Elx (2-2) per mantenir aquesta còmoda distància, en el darrer partit de 2013. El nou any, en canvi, no està provant gens als blaugranes, que han perdut els tres partits disputats (Vila-real B, Huracán i Lleida) i han vist com el marge s'escurçava més de la meitat: de 12 punts fins a només 5.

La minicrisi de resultats ha acabat comportant la pèrdua del lideratge (ara mana a la classificació el Balears, amb un punt més que els gironins), però en cap cas la situació és dramàtica. D'entrada per què el Llagostera sortia amb l'objectiu inicial de salvar la categoria després dels problemes del curs passat i això, tot just començant la segona volta, ja és pràcticament un fet. I després s'ha de tenir en compte que els blaugrana han superat ja un tram de calendari molt exigent, amb quatre partits duríssims contra rivals directes de la part alta. Diumenge, per exemple, al Municipal, la reacció pot començar amb la visita d'un Prat, cuer, que sembla molt més assequible que equips cridats a lluitar per pujar com els filials del Vila-real i l'Elx, l'Huracán i el Lleida Esportiu.

El partit contra els barcelonins obrirà un tram de calendari que farà enfrontar el Llagostera, bàsicament, amb equips que intenten evitar el descens. Després de rebre el Prat els blaugrana aniran a Sant Adrià per jugar contra l'Espanyol B i rebran el Sant Andreu. Tres partits que han de servir per reaccionar, confirmar la permanència amb moltes setmanes d'antelació i preparar a consciència el que vindrà després: una revàlida ?gairebé definitiva sobre les opcions de disputar la fase d'ascens a Segona A amb el partit contra l'Atlètic Balears, l'actual líder, al Municipal.

El factor "Municipal"

Alsina i Carrillo també tenen molt ben apuntat a la seva agenda el tram final de lliga que els espera, amb tres dels últims quatre partits a casa contra Reus, Constància i Elx Il·licità. Nou punts que poden ser claus per a una possible classificació pel play-off que es posaran en joc al Municipal. Tot i que Balears i Llagostera tenen sis i cinc punts de marge respecte els perseguidors, la lluita per la promoció es preveu frenètica i, a hores d'ara, es fa complicat de predir quins equips finalment hi acabaran entrant.

Entre el tercer (Alcoià, amb un partit pendent) i el sisè (Vila-real B) hi ha un empat a 37 punts on també hi són Huracán i Lleida (també amb un partit menys). Tres punts per sota del play-off i, per tant, amb opcions d'arribar-hi, hi ha l'Hospitalet i l'Elx Il·licità, mentre que tampoc es poden descartar ni el Nàstic ni l'Olímpic de Xàtiva, que estan a cinc.