El president del FC Barcelona, Sandro Rosell, va sol·licitar ahir al jutge de l'Audiència Nacional Pablo Ruz que admeti la querella d'un soci contra el contracte de Neymar, i a la vegada va reclamar al magistrat que el citi a declarar "com més aviat millor".

Així de contundent de cara a la galeria es va mostrar el mandatari blaugrana, després que una nova informació publicada ahir pel diari El Mundo revelés que el Barcelona havia abonat 95 milions d'euros per Neymar, en lloc dels 57 que ha constatat sempre el club català. En el marc de l'anunci de la remodelació del Camp Nou, després d'una junta directiva per tractar aquest assumpte, Rosell va mostrar-se inicialment contundent: "Neymar va costar 57,1 milions d'euros. I punt. Demano amb tot el respecte al senyor jutge que em citi a declarar, per explicar-ho tot, ja que no hi ha res a amagar". "Tot és impecable (el contracte de Neymar)", va subratllar un confiat president blaugrana, que va reiterar que vol que el jutge Ruz no dilati el procés, que admeti a tràmit la querella que ha presentat un soci i que el citi a declarar, tot i que sense aclarir si en condició de testimoni o d'imputat. Quan li van fer aquesta pregunta ja havia entrat en la fase de no voler donar més explicacions.

De la seva banda, en l'edició d'ahir d'El Mundo, el diari publicava, basant-se en la documentació entregada pel Barça al jutjat, que el club hauria pagat "95 milions d'euros i no els 57 que va declarar oficialment" el president. El rotatiu assegurava que va havia tingut accés als "contractes ?subscrits entre el club blaugrana i el jugador brasiler, que obren ja en poder del Jutjat d'Instrucció número 5 de l'Audiència Nacional", i va xifrar el traspàs de l'exjugador del Santos en 38 milions d'euros més que els declarats pel club.

Els documents, subscrits entre novembre de 2011 i setembre de 2013, inclourien "tres comissions milionàries destinades a la família Neymar i que fins ara estaven ocultes". La publicació assegura que el pare del futbolista percebria 2 milions d'euros per la recerca de noves promeses del Santos, 4 milions per la tasca de captació de contractes de publicitat d'empreses brasileres i uns altres 2,5 que es destinarien a fins solidaris. Segons El Mundo, en aquests contractes no s'incorpora cap tipus d'obligació per a la família de Neymar, que rebria aquestes quantitats amb independència de l'èxit de les gestions. "Es tracta d'acords ficticis per camuflar els veritables ingressos del futbolista", deia el text.

D'altra banda, en la mateixa compareixença, el vicepresident econòmic, Javier Faus, va fer marxa enrere pública de les seves declaracions de fa unes setmanes, en què va defensar que no calia millorar el contracte de Messi. Ahir va dir que "el millor jugador del món es mereix el millor tracte econòmic del món", i va reiterar que ja ha arreglat el malentès amb el futbolista.