El president del FC Barcelona, Sandro Rosell, va defensar anit la remodelació estructural del Camp Nou, que costarà uns 600 milions d'euros, per comptes de la construcció d'un nou estadi. D'aquesta manera va emplaçar els barcelonistes a imbuir-se de l'esperit de 1957, quan es va inaugurar l'actual instal·lació, malgrat els inconvenients de llavors. El mandatari barcelonista ho va anunciar en una multitudinària conferència de premsa a l'Auditori 1899, al Camp Nou, on va estar acompanyat pel vicepresident d'economia Javier Faus, el directiu responsable de patrimoni, Jordi Moix, i el portaveu i secretari del club, Toni Freixa.

Rosell va informar que la remodelació estructural del Camp Nou, que serà sotmesa a referèndum dels socis el 5 o 6 d'abril (en funció de quan es jugui el Barça-Betis), va ser adoptada de manera unànime a la junta directiva prèvia a la seva compareixença. El president va emplaçar la massa social a actuar amb "la mateixa fermesa" que quan el Camp Nou, sota la presidència de Francisco Miró Sans, es va inaugurar el 1957, i es va referir als presidents Agustí Montal Golobart i Miró Sans com "uns visionaris", quan van comprar els terrenys on hi ha l'actual instal·lació.

Es descarta fer un estadi nou

Rosell creu que l'obra que preveu posar en marxa amb la reforma del Camp Nou -"gràcies a la reducció del deute", va precisar- sigui un llegat" per als nous barcelonistes perquè la història del club "segueixi creixent". Així, el Barcelona descarta la construcció d'un nou estadi i s'obre la possibilitat que, sobre la mateixa estructura, el nou Camp Nou tingui una nova imatge, si els socis donen viabilitat al projecte. El president del Barça creu que la idea és sostenible, conjuntament amb la voluntat de mantenir "l'excel·lència" en la parcel·la esportiva. El projecte es durà a terme entre 6 i 8 anys i costarà uns 600 milions d'euros.

Sandro Rosell va indicar que ha prevalgut plantejar als socis "projectes viables", i que la construcció d'un nou estadi "podia haver hipotecat el club", a més de "lligar de mans futures juntes directives". "El projecte és assumible", va ratificar el president, que va avançar que en cas de posar-se en marxa ocasionarà no poques incomoditats a tots els socis, als quals va reclamar paciència, garantint que el nou estadi serà molt més confortable.

A més de la reforma del Camp Nou, el club va informar que el Barcelona construirà un nou Palau Blaugrana, fet que sí que contenia el seu programa electoral, no així la reforma de l'estadi barcelonista, per a la qual cosa Rosell va parlar en campanya electoral de dur a terme només algunes adequacions que no superessin els 50 milions d'euros. De fet, poc després d'arribar a la presidència del Barcelona a l'estiu del 2010, la junta de Rosell va paralitzar el projecte de remodelació del Camp Nou iniciat per l'anterior equip directiu, liderat per Joan Laporta, per considerar-lo inapropiat per l'import econòmic (uns 250 milions d'euros) i perquè no urgia.