L'Espanyol manté encara l'esperança de classificar-se per les semifinals de lal Copa del Rei després que el Reial Madrid el deixés viu ahir a Cornellà El Prat amb una victòria per la mínima que deixa encara viva l'eliminatòria. Els blanc-i-blaus van sobreviure a l'allau d'ocasions a la primera part, i a la segona part hauria pogut aconseguir un millor resultat. Els dos porters van haver de lluir-se. Kiko Casilla, per part barcelonina, va aguantar diversos un contra un de Di María i Benzema, mentre que Casillas va haver d'enfrontar-se a un inspirat Sergio García i salvar l'empat en el 83 davant de Jhon Còrdova. El 0-1 oxigena als d'Ancelotti, però no sentència els quarts.

El primer avís el va donar el Madrid als quatre minuts. Ronaldo va reptar Sidnei a un un contra un, va descobrir un espai i va provar el tret creuat. El seu tir va acabar fora. La pressió era del bloc d'Ancelotti i els d'Aguirre, que tornava a les banquetes després de quatre partits de sanció, esperaven a la contra.

Amb aquest plantejament, Sergio García va crear la millor ocasió per a l'Espanyol en el minut 17. El capità, després d'un assistècia de Lanzarote, va regatejar als seus defensors per la banda dreta i va posar una pilota perfecte a Pizzi en el punt de penal. El portuguès, amb temps per encarar i xutar, va enviar la pilota per damunt del travesser. Al 21, Cristiano Ronaldo, va disposar d'una oportunitat encara més gran. El lusità es trobava a la frontal i sense oposició de la defensa blanc-i-blava, va fer mitja volta i va clavar una fuetada que Casila va desviar per poc. La pilota es va estavellar a l'interior del pal i va sortir rebotat. Cinc minuts després, l'Espanyol no va tenir aquesta fortuna. Arbeloa va posar un centre que va tocar Bale i va rematar de cap Benzema, alliberat de la seva marca. La pilota va botar i va acabar dibuixant una paràbola impossible per al porter català. El Madrid va créixer després del gol i Ronaldo va intentar una xilena en la següent jugada.

Ancelotti volia sentenciar l'eliminatòria a Cornellà i no va abaixar el ritme. Sempre amb perill, els intents de Cristiano i Benzema posaven en alerta Casilla. Di María, al 44, va posar a prova de nou el porter amfitrió, ovacionat, de falta directa. De totes maneres, els catalans van aguantar el vendaval fins al descans.

La segona part va arrencar amb el mateix escenari, amb el Madrid empenyent a l'Espanyol a la seva àrea i els d'Aguirre intentant sorprendre a la contra. Va poder fer-ho en el minut 50 en una carrera de Torje. L'extrem va acabar a terra després de creuar-se amb Di María, encara que l'àrbitre no va assenyalar res. Pero el major argument ofensiu dels periquitos era Sergio García. El davanter va disposar de dues ocasions gairebé consecutives en les quals va deixar asseguts els centrals del Madrid. Va fallar la seva punteria, encara que el seu atreviment va canviar el to de l'enfrontament. Ara no hi havia només un únic protagonista del xoc. El capità de l'Espanyol se?guia sent la seva millor arma, mentre que els blancs feien gala de la seva velocitat i punch. Benzema, després d'un error de Sidnei, en el 66, va disposar d'un un contra un davant Casilla i va optar per xutar abans que passar a Ronaldo, sol. El tarragoní va haver de solucionar un mà a mà amb Di María just després.

Els d'Aguirre també van provar els reflexos de Casillas. Al 83, Córdoba va controlar a la perfecció una assistència de Sergio García, a l'esquena dels defenses, i va encarar el porter. La pilota es va estavellar contra Iker davant la desesperació de la parròquia local. Els dos porters van signar una nit per emmarcar. En els últims minuts, els locals van disposar de diversos serveis de córner i segones jugades que van alimentar l'esperança de l'afició de Cornellà, encara que no van modificar el resultat final. El 0-1 dóna avantatge al Madrid, encara que l'Espanyol, com volia, no diu adéu a la Copa. Falta la tornada, dimarts que ve.