L'empresari Josep Maria Bartomeu (Barcelona, 1963), home de confiança de Sandro Rosell i fins ahir vicepresident primer del Barcelona, serà l'encarregat de comandar la nau barcelonista fins al 30 de juny del 2016, després de la renúncia del màxim dirigent. Bartomeu, el carnet de soci del qual està per sota del número 19.000, està casat i és pare de dos fills. És soci i conseller delegat d'una empresa d'enginyeria per a ports i aeroports (Adelte Group) i d'un grup d'empreses de serveis de manteniment integral (Facility Services). Adelte és líder mundial en solucions d'embarcament i en el disseny de vehicles de transport per a grans càrregues.

L'arribada de Bartomeu a la presidència segueix el que marquen elsestatuts de l'entitat blaugrana, que en el seu article 33.2.c determina que la funció dels vicepresidents és "substituir el president quan aquest cessi en el càrrec durant el mandat". En el cas que hi hagi més d'un vicepresident, com en aquest cas -els altres tres són Javier Faus, Jordi Cardoner i Carles Vilarrubí- "el substitut serà el de més grau -Bartomeu és vicepresident primer-, si han estat nomenats ordinalment, o el més antic com soci, si tots tenen el mateix grau"

Bartomeu, home de confiança de Rosell, ja va formar part d'una anterior junta directiva com a màxim responsable de la secció de bàsquet, la de Joan Laporta, de la qual va dimitir després d'estar en el càrrec entre 2003 i 2005. Per llavors, va acompanyar en l'adéu Rosell, Jordi Moix i Jordi Monés, tots ells en l'actual directiva, als quals es va unir un cinquè dimitit, Javier Faus. Des que va ser nomenat com a número dos de la directiva i vicepresident esportiu, Bartomeu ha estat el principal suport de Rosell, peça clau en les contractacions, traspassos i en la renovació de la plantilla.