El president de FC Barcelona, Sandro Rosell, va presentar ahir la seva dimissió irrevocable en una reunió d'urgència amb els seus directius al Camp Nou. En el seu lloc, ocuparà la presidència el vicepresident esportiu, Josep Maria Bartomeu, qui després que la junta ho decidís per unanimitat, finalitzarà el mandat, fins al 30 de juny del 2016. Rosell va denunciar, en una compareixença sense preguntes, que "des de fa temps" tant ell com la seva família han patit "en silenci amenaces i atacs" que li han fet pensar "si ser president significa haver de posar en risc" la seva família. "Als últims dies, una injusta i temerària acusació d'apropiació indeguda ha desembocat en una querella contra mi a l'Audiència Nacional. Des del primer moment, he dit que el fitxatge de Neymar és correcte i que la contractació ha provocat la desesperació i l'enveja d'alguns dels nostres adversaris", va assegurar el ja expresident del Barça.

Rosell abandona la presidència, quan encara li quedaven dos anys i mig de mandat, per sentir-se esgotat i enfadat pels constants atacs que rep el club en l'àmbit judicial, encara que la raó fonamental és la incompatibilitat que existeix entre la presidència i una imputació judicial, que podria desprendre's de la querella que ha admès a tràmit l'Audiència Nacional contra ell. Fa tres dies, el jutge Pablo Ruz de la Audiencia Nacional va admetre a tràmit una querella contra Rosell, i que aviat s'ampliarà als vicepresidents Josep Maria Bartomeu i Javier Faus, com ha anunciat recentment l'advocat Felipe Izquierdo, que porta el cas del soci querellant, Jordi Cases.

La sortida de Sandro Rosell de la presidència obra la porta a l'ascens del fins ara vicepresident, i amic personal de Rosell, Josep Maria Bartomeu. " El primer missatge és anunciar-vos que seré president fins al 2016. Ens sentim forts. Vam ser la candidatura més votada el 2010 i ho farem amb la màxima il·lusió i compromís per mantenir excel·lència. Hem aconseguit molts objectiu i encara ens queda molt per recórrer", va afirmart i, sense tampoc donar opcions a preguntes per part dels periodistes, va confirmar que la intenció no és convocar eleccions a l'estiu sinó esgotar el mandat fins al 2016. El nou màxim mandatari del club va tenir paraules d'agraïment cap al seu antecessor: "Gràcies per tot el que has fet. Estem molt agraïts. Ens sap greu aquesta decisió. Ha estat un orgull i un plaer compartir junta amb tu".

Bartomeu va demanar "suport" als socis perquè segueixi confiant "en el projecte" i va admetre que "tots els reptes" segueixen "vigents", tant l'esportiu, com el patrimonial amb la construcció d'un nou estadi aprofitant l'estructura del Camp Nou. "Volem seguir aportant tots els recursos necessaris per seguir apostant per tot en el terreny esportiu. El Camp Nou segueix sent una prioritat per a la junta directiva. Els socis tindran la paraula a l'abril". L'exvicepresident esportiu va confirmar, a més, que avui a la tarda farà una roda de premsa per respondre a qualsevol pregunta.

L'expectació mediàtica, això sí, va ser la de les grans cites. Com si d'un Barça-Madrid es tractés, l'enrenou de periodistes, càmeres -prop d'una cinquantena- i treballadors del club -entre ells tres dels quatre caps de comunicació del mandat de Rosell- va ser una constant. Qualsevol moviment captava l'atenció dels mitjans de comunicació, que, davant l'anunci de tempesta, esperaven, amb tensió, l'inici de la fi d'un dia de ?guàrdies maratonianes en les oficines del club, així com a les portes de la residència que Rosell té al barri de les Corts, a pocs minuts del Camp Nou. El primer avís es va produir a les set menys cinc minuts de la tarda, amb l'entrada de Marta Pineda, la seva dona. La seva cara seriosa s'ha deixat veure en el fons de la sala de premsa. Davant l'aclaparament dels flaixos, va consultar durant trenta segons el seu telèfon mòbil, abans que un membre de protocol del club l'aconsellés situar-se en una de les cantonades, on, més alleujada, va esbossar un somriure d'aparent tranquil·litat. L'aparició de Rosell, prevista per a dos quarts de vuit, es va demorar més d'una hora. "Els directius segueixen reunits, no us puc dir quan s'acabarà", va assenyalar a un quart de nou un membre del departament de comunicació, davant el murmuri d'impaciència de la sala. Rosell va comparèixer, acompanyat del seu successor, Josep Maria Bartomeu, a tres quarts passats de nou, al mateix temps que al Palau Blaugrana es disputava el Barça-Unicaja de l'Eurolliga. El seu monòleg el va desgranar amb la presència a la sala de tots els vicepresidents -inclòs el de Relacions Institucionals, Carles Vilarrubí- que s'havia perdut la reunió prèvia, gairebé tots els membres de la junta directiva, així com el director esportiu, Andoni Zubizarreta. Amb un "Visca el Barça" i "Visca Catalunya",va acabar la seva última intervenció com a president abans de deixar pas al seu successor, Josep Maria Bartomeu.